Yana Bovenistier

Yana Bovenistier

“Ik koop zelden nieuwe kleren of meubels.”

Ah, les filles du bord de mer! De Oostendse, kwart-Congolese schone werd per abuis opgemerkt op foto en mag zichzelf ondertussen internationaal topmodel noemen. Yana's attitude en look zijn zoals de zee: puur en eigenwijs. Ze heeft een hart voor dieren, voor (ethisch) verantwoord shoppen en ook voor haar hometown, Oostende. Wandel even mee …

Waar aan de kust kom je tot rust?

Het Stedelijk Zwembad van Oostende is voor mij een place-to-chill en heeft rust in pacht. Ik ga er niet alleen zwemmen, maar ook genieten en iets drinken op het terras van de cafetaria.

Waar aan de kust ga je graag shoppen?

Ik heb een boontje voor de tweedehands “kilowinkel” van Oxfam in Oostende. Ze hebben een groot aanbod en er komen met gezette regelmaat nieuwe spullen binnen. Ik krijg er ook een fijn gevoel bij; het is aangenaam om te weten waar mijn geld naar toe gaat en in dit geval gaat het naar een goed doel. Wanneer ik in België ben (Yana woont in New York, nvdr.), werk ik er af en toe als vrijwilliger. Vintage is een way of life voor mij, ik koop zelden nieuwe kleren of meubels.

Wat is jouw leukste herinnering aan de kust?

Dat is een jeugdherinnering! Ik blik met een warm gevoel terug op de zomeravonden bij mijn grootmoeder aan de Spuikom. We speelden er met de kinderen uit de buurt tot 's avonds laat buiten, gingen vissen op palingen of vingen krabbetjes.

Instagram: Bovenistiersi