Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Pakt – Industrieel groen

pakt-antwerpen.be

Antwerpen pak uit met PAKT. Een hotspot en hutsepot van allerlei ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. 'Pakt' dat je zin hebt in een echte bouillon van Caldo of 'pakt' dat je nood hebt aan wat crossfit of 'pakt' dat je gewoon wil hangen en de sfeer opsnuiven, dan vind je hier een heterogene mix van industriële gebouwen en een groen DAK met daktuin. Op dat dak vol groen kunnen leden het hele seizoen lang tuinieren, genieten, beleven & experimenteren onder begeleiding van boer Bram & Sjarel.  

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Modeshow modeafdeling KASK Antwerpen – De toekomst van de mode

7 en 8 juni, Waagnatie op de Rijnkaai, antwerp-fashion.be

Naar jaarlijkse gewoonte stellen de studenten van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten hun creaties voor tijdens een uniek eindejaarsdefilé, SHOW 2019. De Waagnatie op de Rijnkaai is vrijdag 7 en zaterdag 8 juni het kunstige decorum voor wie een glimp wil opvangen van de toekomst van de mode. Het modedepartement van het KASK baarde in een recent verleden al de Antwerpse Zes, maar ook persoonlijkheden zoals Haider Ackermann en Véronique Branquinho leerden hier de knepen van het vak. Wie de ontwerpen graag in detail komt bewonderen, kan terecht op de eendaagse tentoonstelling EXPO 2019.

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Antwerp Fashion Weekend – En het is ook duurzaam!

6 april en 7 april, Antwerpen, antwerpfashionweekend.be

Hét jaarlijkse mode-event van Antwerpen komt er weer aan, het Antwerp Fashion Weekend. Op het programma staan alvast 8 modeshows her en der in de stad en verspreid over twee dagen. Daarnaast doen tal van winkeliers een kleine actie. Scoor een unieke korting, drink een glaasje bubbels terwijl je schoenen past, pik een streep muziek mee, … De kers op de taart is een heuse Fashion Exchange. Hoe gaat dit in zijn werk? Je neemt je (nog draagbare) kledingstukken mee naar de Fashion Tent in de Kammenstraat en je ontvangt een bon met shoptegoed voor elk goedgekeurd item. Zo simpel is het. En het wordt nog beter, want alle gedeponeerde kledingstukken worden na dit weekend gedoneerd aan een goed doel. Duurzaamheid alom!

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Smaakmeesters

5 oktober en 6 oktober, Antwerpen, www.visitantwerpen.be/nl/smaakmeesters-2019

Ken je dat gevoel? Dat het eten zo lekker is dat die laatste druppel saus op je bord absoluut moet afgelikt worden? De Antwerpse Smaakmeesters doen er alles aan om jou zo’n momentje te laten beleven. Ook dit jaar transformeert Antwerpen in één grote foodmarket waar je bij verschillende Smaakmeesters kan genieten van allerlei proevertjes. Van verfijnde, tongstrelende bereidingen over cocktails en koffies, tot het perfecte dessert. De stad ontdekken en ondertussen je innerlijke “Homer” verwennen met allerlei lekkers? De perfecte combo!

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Elrow Town – The circus is back in town

5 juli en 6 juli, middenvijver Antwerpen (Linkeroever), www.elrowtown.com/en/antwerp

Toeters en bellen! Confettikanonnen! Opblaas-flamingo's! Het dancefestival Elrow Town is terug. Vorig jaar kon het gebeuren rekenen op ontzettend veel zon en wel 15.000 feestvierders, dansend en springend tussen de honderden kleuren, kilo's confetti, meterslange slingers, opblaasbare figuren en de mascotte-kip Rowgelia. Dit jaar infuseren ze het geheel met enkele nieuwigheden: een pre-party de dag voordien voor zij die de danskriebels echt niet meer de baas kunnen en een camping naast het festivalterrein. Wie vind je dit jaar behind the decks? Zijne majesteit Jamie Jones, Joseph Capriati en menselijke tijdbom, Loco Dice. Niet de minste en vooral … niet te missen!

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Dokmarkt – Vers, lekker en gezellig het weekend in

vanaf 22 maart elke vrijdagnamiddag, vanaf 15u tot 20u, Napoleonkaai, Eilandje

Verser dan vers. Elke vrijdagnamiddag ontpopt de Napoleonkaai zich tot een wervelende belevingsmarkt: Dokmarkt! Wie houdt van kwalitatieve groenten en fruit of van een kleurrijk boeket bloemen op tafel, kan hier terecht. Ook de plek om te zijn voor wie het weekend graag gezellig inzet, vergezeld van een glaasje cava en oesters of een à la minute klaargemaakte pizza. Het zicht op de haven krijg je er gratis bij. Apero with a view!

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Jazz Middelheim – Muziek in het beeldenpark

15 augustus tot en met 18 augustus, Park den Brandt, 2020 Antwerpen

Als een evenement een monument kon zijn, dan is het wel Jazz Middelheim. Volg de sfeervolle muziek richting het feeëriek verlichte Park den Brandt voor de reeds 38ste editie. Elke keer opnieuw doet het festival zichzelf eer aan en wordt het een groene oase voor alle jazzliefhebbers waar kwalitatieve concerten vol passie de belangrijkste noot zijn. Mooi meegenomen is de unieke locatie aan het sprookjesachtige Kasteel Den Brandt omringd door prachtige beelden. Verwennerij voor al je zintuigen.

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Rivierenhof OLT – De natuur als decor

Eind juni tot begin september, Provinciaal domein Rivierenhof, 2100 Deurne

Het provinciaal domein Rivierenhof in Deurne spreekt tot de verbeelding van iedere concertbezoeker. Het door groen omringde openlucht amfitheater maakt de concertbeleving compleet en onvergetelijk. Ook dit jaar vinden er meer dan 40 concerten plaats – in alle genres. Omdat de natuur een belangrijk gegeven is in het Rivierenhof-verhaal zijn er volledig biologisch afbreekbare bekers, borden en eetgerei. Hier alvast enkele namen van aanwezigen: Alex Agnew, Arsenal, Los Lobos, Ziggy Marley, Hooverphonic, … Tip: neem een kussentje of dekentje mee, of grijp een mousse aan de ingang, sit back & enjoy!

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

AG Antwerp 10 Miles – Ren je rot

28 april 2019, 2050 Linkeroever, www.sport.be/antwerp10miles/nl

Smeer alvast je kuiten in en stretch – zachtjes! – die stramme spieren. De nieuwe editie van de AG Antwerp 10 Miles komt eraan! Kan je de finish al zien? Opnieuw zijn er verschillende routes voorzien zodat elke loper een sprintje kan trekken naar zijn wensen (en kunnen). Lees: hier geen opeengepakte horde lopers die elkaar op de hielen en tenen trappen. Elk jaar worden de meer dan 40.000 lopers bovendien getrakteerd op een sightseeing van Antwerpen, terwijl ze het prachtige trans-urban parcours afleggen door de Kennedytunnel, Waaslandtunnel, … Erbij zijn is de boodschap!

WK Sommeliers – Fijne wijnen

koninginelisabethzaal.be/asi-best-sommelier-world-2019

In 2019 verwelkomt Antwerpen de beste sommeliers ter wereld. Uitgekozen als gaststad voor het 'Concours du Meilleur Sommelier du Monde', het wereldkampioenschap voor sommeliers dat om de drie jaar plaatsvindt. Deelnemende sommeliers moeten niet enkel hun professionele smaakpapillen aanwenden voor wijnproeverij, maar ook voor koffie, thee, water en … chocolade. Hey, it's a lousy job, but someone has to do it …  

Wat te doen in Antwerpen? Ontdek het hier!

Antwerp Pride – We are family!

10 & 11 augustus

Regenboogkleuren à volonté in het weekend van 11 en 12 augustus in Antwerpen. Antwerp Pride kleurt dan weer de straten. Een feest voor de ogen, oren en het gemoed. Antwerp Pride verwelkomt elke m/v/x met open armen, glitterlippen, struisvogelveren, plateauzolen, pompende beats en veel, veel, véél liefde. Georganiseerd door een groep vrijwilligers met als doel Antwerpen te tonen als een diverse stad, waar iedereen zichzelf kan zijn. Keep up the good work!  

Heropening MoMu – Know your fashion

najaar 2020, Nationalestraat 28

Aftellen geblazen! Het MoMu, navel van de fashion capital van België, wordt in 2020 heropend na renovaties. Het museum herbergt de grootste collectie hedendaagse Belgische mode ter wereld en is onderscheidend door zijn unieke modetentoonstellingen. Het MoMu wil na de renovaties mode op een permanente basis presenteren en de bezoekers een nog diepere kijk geven op de Belgische wereldberoemde modegeschiedenis.