Recept: Vegan pad thai met gemarineerde tofu & ananas-satés

Recept: Vegan pad thai met gemarineerde tofu & ananas-satés

Vegan pad thai met gemarineerde tofu & ananas-satés


  • bereidingstijd: 40 minuten
  • aantal personen 4


Benodigdheden

  • 400 g platte rijstnoedels
  • 200 g geraspte wortelen
  • 1/4 Chinese kool
  • 1 grof gesneden rode ui
  • 1 grof gesneden bussel Chinese bieslook
  • 2 fijngesneden teentjes look
  • 1 fijngesneden sjalot
  • Een handvol pindanoten
  • 200 g sojascheuten
  • 500 g tofublokjes
  • 1/2 ananas
  • Plantaardige olie
  • Chilivlokken
  • 2 limoenen


Voor de saus/marinade

  • 200 g lichte sojasaus
  • 40 g Thaise mushroom saus
  • 10 g tamarindepasta
  • 20 g sambal
  • 160 g fijngehakte palmsuiker
  • 30 g limoensap


Bereiding

Leg de noedels in water op kamertemperatuur en laat ze 1uur weken. Meng de ingrediënten van de saus en gebruik de helft om de tofublokjes in te marineren (30min of langer). Rooster de pindanoten en hak ze grof. Snij de ananas in blokjes en maak satéspiezen, samen met de tofu. Fruit de look en sjalot in een hete wok pan en voeg de wortels, grof gesneden chinese kool en rode ui toe. Maak plaats in de pan voor de noedels en voeg een beetje vocht toe. Roerbak en voeg de saus toe naar smaak.

Grill de tofu & ananas-satés in een pan met olie.


Afwerking

Dresseer de noedels in een kom en werk af met sojascheuten, gehakte pinda’s, chilivlokken en Chinese bieslook. Leg de satés op de noedels.