Tom Vangheluwe

Tom Vangheluwe

Geboren en getogen in de streek, dat is Tom Vangheluwe, artistiek directeur bij Wilde Westen en promotor van het luik pop-en rock, het ontdekkingsfestival Sonic City en Bosfestival.


“Aan Kortrijk Weide is het lekker toeven.”


Waar vind je inspiratie in Kortrijk of in de wijdere omgeving? 


De zetel in mijn living? (lacht) Neen, even ernstig: ik was enorm gecharmeerd door het nieuwe parkje aan Kortrijk Weide, het Mandelapark; het is er lekker toeven, vooral aan de vuurplaats. Ik heb er niet zolang geleden een concert gezien en dat gaf een aparte, aangename sfeer. Heel de buurt aan Kortrijk Weide is trouwens wel fijn: je hebt er Départ, en uiteraard ook de ruimte waar we Sonic City organiseren.


Waar ga je graag tafelen? 


Ik heb een zwak voor de Italiaanse keuken van A.ROMA, maar ik heb gehoord dat ze binnenkort gaan sluiten. Rap zijn is de boodschap. In ‘Het Vliegend Tapijt’ ga ik ook graag, maar meer voor speciale gelegenheden; ze serveren er een geïnspireerde, klassieke Franse keuken. En als het was sneller mag gaan, bestel ik een ramen in het vrij nieuwe Lily’s Noodle Shop


Waar kom je tot rust in Kortrijk? 


Verschillende plekken, maar wat me laatst enorm bevallen is, was een ritje in de zijspan van een motorfiets. De landelijke omgeving tussen Kortrijk en Sint-Denijs is echt prachtig. Waar ik verder graag kom is Libel, aan de Marionetten, een stukje nieuw stadsgroen met een prachtige libel-sculptuur.


www.wildewesten.be