Tim Boury

Tim Boury

Tim Boury leidt de brigade van het gelijknamige restaurant Boury. 2017 was een jaar vol hoogtepunten: hij kreeg zijn tweede Michelinster en werd uitgeroepen tot chef van het jaar. 


“Ik heb er erg van genoten om live te koken voor het Roeselaarse publiek.”


Waar in Roeselare eet je je laatste avondmaal?  

In ons eigen restaurant. Ik heb er nog nooit zelf gegeten, weet je. Ik denk dat ik me voor mijn laatste avondmaal eens goed zou laten soigneren. Wat ik zou bestellen? Steak tartaar!


Waar in Roeselare vind je inspiratie? 


Vooral in het rustiger deel: rond het Sterrenbos en de kleiputten. Tijdens een wandeling kan ik genieten van de rust en de geuren van de bomen, kruiden en andere planten. Even weg van de dagelijkse bekommernissen op nog geen kilometer van het restaurant.

Hoe ziet een ideale dag Roeselare eruit?

Zondag 23 september kwam aardig in de buurt, tijdens the kitchen battle, een wedstrijd waarbij teams uit verschillende steden het tegen elkaar opnemen. Ik heb er erg van genoten 

om live te koken voor het Roeselaarse publiek. Een klein gebaar om hen te bedanken voor hun enthousiasme en steun tijdens de afgelopen jaren.

 


www.restaurantboury.be