Syrco Bakker

Syrco Bakker

“ De instelling van de mensen hier is fantastisch; het zijn levensgenieters.”

Neen, strikt genomen komt de chef van het gerenommeerde Pure C en bedenker van de verrukkelijke kruidenlikeur Hierbas de las Dunas niet uit België, maar Cadzand schurkt wel mooi tegen de Belgische grens aan en de zee vervaagt de grenzen. Of hij soms aan de Belgische kust komt? Jazeker!

Waar aan de Kust vind je inspiratie?

Bij 't Zwin, hier kom ik tot rust, kan ik mijn hoofd leegmaken en ontstaat er ruimte voor creativiteit. Het staat er helemaal vol met mooie kruiden, bloemen en vruchten, wat mijn inspiratie ten goede komt. De kustregio is erg rijk aan mooie producten uit de zee en van het land; dat is van supergroot belang in mijn vak. Het begint allemaal bij het product: als dat uitmuntend is, kan je hele mooie gerechten maken.

Waar aan de Kust eet je je laatste avondmaal?

Er zijn zoveel plekken aan de Kust waar je lekker kan eten; ik denk dat ik maar een heel parcours afleg, te beginnen bij Livingroom en zo via Brasserie Bristol, De Kruidenmolen, AIRepublic, ‘t Siphon, ... Het spreekt voor zich dat ik bij elk restaurant een signature gerechtje bestel.

Hoe ziet een ideale dag aan de Kust eruit voor je?

Een rondje hardlopen over strand en duinen. Daarna lekker brood halen bij de bakker. Een mooie strandwandeling maken. Lekker en eenvoudig lunchen met een goed gezelschap. Een expositie bezoeken, en daarna een aperitiefje op het strand. Het diner zoals de lunch: puur en eenvoudig, een mooie fles wijn erbij. En als er nog zin is, een cocktail en een dansje. De instelling van de mensen hier fantastisch; het zijn echte levensgenieters die lekker eten en mooie wijnen kunnen waarderen.

www.syrco.nl