Stijn David

Brouwerij De Poes 

Stijn David

Stel je je even voor?

Mijn naam is Stijn David, geboren en getogen in Tielt. Oprichter en zaakvoerder van de Tieltse brouwerij De Poes.

Hoe kwam De Poes tot stand?

Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik volg- de vijf jaar geleden een opleiding tot brouwerijtechnicus. En van het een kwam het ander. Eerst was er een microbrouwerij in Tielt, waar we elke maand één keer brouwden. Van een eerste brouwsel kwam al snel een tweede en zo groeiden de dromen mee. Ondertussen, heeft De Poes al 6 biertjes in gamma De Poes Blond, De Poes Export, De Poes Bruin en De Poes Houblon, daarnaast produceren we ook het Tieltse Kloosterbier Blond en Bruin.

Van waar komt de opvallende naam?

De naam is een eerbetoon aan onze huispoes. Het lieve vriendelijke dier staat symbool voor genieten. De keuze was dan ook snel gemaakt om een logo te maken op basis van onze poes enerzijds en de naam “De Poes” klonk ook leuk.

Wat is jouw favoriete Belgisch bier en waarom?

Een merknaam noemen is zeer moeilijk. Ik richt me meer op bierstijlen en ik wil steeds nieuwe bieren proeven. Een goed bier is voor mij een uitgebalanceerd en evenwichtig smakend bier. Geen extremen, maar bieren waarvan je een tweede lust. Als ik er toch eentje noem dan is het weinig gekende Blonde Tieltse kloosterbier een favorietje.

Waar vinden we jou in je vrije tijd?

De vrije tijd die ik heb spendeer ik graag rustig. Ik hou van wandelen en de natuur intrekken. Brugge is een zeer mooie stad, en de omgeving nodigt uit tot wandelen. Het provinciaal domein Lippensgoed Bulskampveld is zo’n plaats om even tot rust te komen en te genieten.

Stel je wordt burgemeester, waar zou bij jou de nadruk liggen?

Lokale verankering en samenwerken met lokale partners is voor mij zeer belangrijk. Waar mogelijk kiezen we in onze productie nu ook steeds voor de korte keten formule. Hop betrekken we bijvoorbeeld uit de regio Poperinge. Ik dien er wel meteen bij te ver- melden dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ik me ooit politiek ga engageren, ik heb alle respect en bewondering voor wat die mensen doen - zelf wens ik mijn bedrijf verder uit te bouwen en spendeer ik de resterende vrije tijd aan de familie.

brouwerijdepoes.be