SORBET VAN APPEL, MET YOGHURT EN CURRY

RECEPT DOOR FRANCO BELGE

SORBET VAN APPEL, MET YOGHURT EN CURRY

4 personen 2dagen

Benodigdheden

Sorbet:

10 goene appels 200g spinazie 200g suiker 100g stabilisator

Biscuit:

375g malse boter

210g bloemsuiker

12 eieren (op kamertemperatuur) 480g amandelpoeder

5g zout

10g madrascurry

Chiboust:

400g appelsap

4 blaadjes gelatine

70g eiwit (op kamertemperatuur) 70g suiker

300g room

Yoghurt parfait: 370g volle yoghurt 500g room

100g bloemsuiker 1 vanillestok

1 blaadje gelatine


Sorbet: Was de appel grondig en snij deze daarna in 4. Duw deze door een sapcentrifuge en voeg er stelselmatig 200g spinazie aan toe.Haal het mengsel door een fijne zeef en mix met de stabilisator en de suiker. Plaats 24u koel en laat daarna draaien in een ijsmachine.

Biscuit: Verwarm de oven voor op 150°C. Neem een bakplaat en leg er een stuk boterpapier op. Meng de malse boter met de bloemsuiker en het amandelpoeder in de keukenrobot. Voeg de 12 eieren er één voor één bij. Deze massa kan splitsen, maar dat kan geen kwaad. Voeg op het laatst het zout en de curry toe. Stort de massa uit in een gelijk deel op de bakplaat zodat je een mooi platte biscuit kan bakken. Bak de biscuit in de voorverwarmde oven gedurende 35 min. (afhankelijk van de dikte van de biscuit). Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Chiboust: Klop het eiwit op in een keu- kenrobot en voeg geleidelijk de suiker toe. Verwarm ondertussen 100g appelsap en voeg hierbij de geweekte gelatine. Voeg de restende 300g appelsap toe en meng dit onder het opgeklopte eiwit. Sla de room tot yoghurtdikte en meng met de massa. Ver- deel deze in de gewenste vormen en laat 24 u uitharden in de diepvries. Haal uit wanneer nodig en laat even op temperatuur komen.

Parfait: Verwarm 100g room en voeg hierbij de geweekte gelatine. Schraap het vanille- stokje leeg; voeg alles samen en meng voor- zichtig. Vul deze massa uit in de gewenste vorm en behoud wat van de massa in een spuitzak op achteraf dotten te plaatsen op het dessert.