Relaxen in Gent

Onthaasten in Gent 

Soms mag je wel eens ‘pleuje’. 

Mens sana in corpore sano, een aloude wijsheid. Een gezond lijf? Dat krijg je door gezond te leven. Sporten, goed eten, rusten. Omdat we allemaal op zoek zijn naar een mooie balans tussen lichaam en geest – en work-life-balance – hebben we wel eens baat bij een onthaasting- of wellnessmoment. Ook in Gent vind je rust voor lichaam en geest. Waar? Hier!

Relaxen in Gent

Sauna Aqua Azul

‘Betreed dit badhuis als een tempel en laaf je aan zijn stille bron.’

Sauna Aqua Azul moet zowat de bekendste sauna ter wereld zijn (in Gent). Een plek van verstilling, waar je komt om in absolute stilte en rust te herbronnen. Ingetogen. Een vleugje filosofie die helemaal weergeeft waar het hier om draait. Op dinsdagen is de sauna tussen 13u en 17u voorbehouden voor vrouwen. 

Drongenhof 2, 9000 Gent, 09 225 09 57, aqua-azul.be

Relaxen in Gent

Rusty World

Yoga is er voor iedereen. Dat is zowat de boodschap die Rusty uitstraalt, de yogastudio in De Pinte, waar je je kan laven aan yoga-in-al-zijn vormen. Neem eerst een paar proeflessen en kies dan welke yoga je het beste past. Verschillende lesgevers wijden je in in de wondere wereld van yin yoga, inner axis, ashtanga, vinyasa, kundalini ... ook kinderen zijn hier welkom. Je bent hier eveneens aan het juiste adres voor workshops, retraites en coaching. 

Baron de Gieylaan 45/001, 9840 De Pinte, 471 08 88 00, rusty.world

Relaxen in Gent

Kajuit 37

Graag naar de sauna, maar toch niet zo tuk om je saunagang te delen met onbekenden? Of wil je samen met je lief, echtgenoot, vriend(in) genieten van aan mooie one-on-one saunamoment? Kajuit37 stelt twee wellness/sauna-units ter beschikking, voor privégebruik, in bijzonder aangename, rustgevende en unieke setting. Laat je hier helemaal meedrijven op golven van ontspanning. Cosy, gezellig, erg de moeite.

Poperingestraat 37, 9000 Gent, 0476 60.89.42, kajuit37.be

Relaxen in Gent

Yoga on call

Initiatie yoga nodig? Steek eens je licht op bij ‘Yoga on call’, de laagdrempelige yogastudio met twee locaties in Gent. Je vindt er een heel ruim aanbod aan yogalessen – er is bijvoorbeeld ook kleuteryoga, zwangerschapsyoga én wobbelyoga, voor kinderen tussen 5 en 9 jaar. Met bijna 30 lesgevers en op elk moment van de dag yoga vind je hier zeker wat je zoekt. Vroege vogel? Je kan hier al om 6u30 terecht voor een yogasessie.

Oudescheldestraat 16 & Dok Noord 3B/001, 9000 Gent, 0487103457, yoga-on-call.be

Relaxen in Gent

De Karmakaravan 

Een stukje Bali in Gent. In de Karmakaravan draait alles rond wat de naam al aangeeft: goed karma. Je kan hier genieten van yoga-in-kleine-groep, meditatie of je laten leiden door een kaartlegsessie. Maar wat denk je van een authentieke Balinese massage, een full body massage, met een holistische inslag. Een combinatie van zacht stretchen, acupressuur, reflexologie en aromatherapie brengen je een fijne staat van zijn/zen. 

Burgstraat 139 - 9000 Gent, 0495 772 603, karmakaravan.be

Relaxen in Gent

SoF Center 

Soms heb je nood aan een volledige herbronning of wil je opnieuw in contact komen met je innerlijke zelf. Bij SoF Center (SoF staat voor Spirit of Freedom) kan dat, in alle sereniteit en rust. SoF is een centrum voor persoonlijke en spirituele groei naar onvoorwaardelijke zelfliefde. SoF biedt eveneens reizen aan naar Lapland en Ibiza, waar de ene reis focust op persoonlijk ontwikkeling en de andere de nadruk legt op voeding en sport, in combinatie met persoonlijke ontwikkeling voor een gezonde mindset.

Sint-Pietersaalststraat 107, 9000 Gent, 0477 44 10 91, sof.center

Relaxen in Gent

Shoonya

Ontspannend en bevrijdend. Energie loslaten en energie krijgen. Wie danst leeft, en wie leeft danst. Bij het Shoonya Dance Centre (SDC) werd een breed spectrum aan van alles wat met dans te maken heeft samengebracht onder één dak: state of the art, eco-vriendelijk ingerichte dansstudio’s, toegewijde en professionele leraars, slaapvoorzieningen (kortverblijf) voor 15 dansers, douchefaciliteiten, een ecologische kantine en zoveel meer, gesitueerd in een authentiek art-deco gebouw uit 1914. Het aanbod? Ballet, Hedendaagse dans, Cubaanse Salsa, Flamenco, Bollywood jazz, Bachata, Bhangra, Afrikaanse dans, Lindy Hop, Tribal Fusion & Classical Bellydance, Forró en andere stijlen.  

Stapelplein 41, 9000 Gent, 0486 737 224, shoonyadance.com

Relaxen in Gent

Sodamassage

Een weldaad voor lichaam en geest. Een massage kan soms wonderen doen. Bij Soda massage word je overgeleverd aan de handen van Sophie. Een éénpersoonsmassage, dus waardoor de aandacht en de focus naar één persoon gaan. Met een Sodamassage neemt Sophie je mee op ontdekkingsreis door de exclusiviteit van de massagewereld in al haar vormen: een mix van Zweedse massage, Thaise massage, shiatsu, deep tissue, Japanse gelaatmassage en Thaise voetmassage, aromatische massage ... De behandeling start met een voetbad met Dode zeezout en een intakegesprek.  

Waaistraat 16, 9000 Gent, 0495528336, sodamassage.be

Relaxen in Gent

Badhuis Oase

Helemaal zen worden op een boogscheut van Gent-centrum, dat doe je hier, in Badhuis Oase, een privé-sauna waar je kan genieten van een relaxte duo-saunagang , maar waar je evengoed kan blijven overnachten. Dagje Gent, een sauna en genieten van een verkwikkende slaap? Of liever een massage? Dan kan hier, van maandag tot zaterdag, tussen 10u en 18u. Voor wie graag een kleurtje heeft, is er ook het Professional Airbrush Tanning System, waarmee je veilig en eenvoudig de zomer een kleurtje voor bent.

Klinkkouterstraat 70, 9040 Gent, 0472 603 621, badhuisoase.be