Herbronnen in Leuven

Mens sana in corpore sano, een aloude wijsheid. Het gezonde lijf bekom je onder andere door gezond te leven, denk: sport en goed eten. Geest en lichaam, die kunnen we dan weer ontspannen en 'trainen' tijdens een dagje wellness-verwennerij of met mindfulness-technieken, meditatie, yoga ... In Leuven spotten wij enkele adressen die je dankzij hun aanbod helpen om dit essentiële evenwicht (weer) te vinden. Adem in … en lees mee.

Herbronnen in Leuven

Santé Magic

In Santé Magic bieden Christiane Maertens en haar team je een totaalbeleving aan, waarbij zowel je innerlijk en je uiterlijk centraal staan. Hun missie? Je gezondheid, schoonheid en ontspanning bevorderen door verschillende behandelingen, therapieën en workshops waaronder living tao, oogyoga en een soundbath. Sounds wonderful, right?

Vaartstraat 78 bus 0, 3000 Leuven, 0477 65 36 86, www.santemagic.be

Herbronnen in Leuven


Studio Zuid Leuven

Hier kunnen groot én klein lessen yoga, pilates en dans volgen. Er is zelfs een aparte lessenreeks voor 55-plussers, die de mooie naam ‘Gold’ meekreeg. Leuk: Studio Zuid biedt yogalessen voor beginners en gevorderden. Neem een kijkje op de website en maak kennis met de verschillende workshops en lessenreeksen. Namasté!

Frederik Lintstraat 45, 3000 Leuven, www.studiozuidleuven.be

Herbronnen in Leuven

Saja Yoga

Welkom in de yogastudio van Sarah Jabloune. Het doel van haar studio? “Een warme, toegankelijke plek scheppen waar bewustzijn en ook yoga centraal staan. Een inspirerende plaats waar jong en oud zichzelf kunnen zijn en leren ruimte creëren in hun geest en lichaam tijdens deze drukke tijden.” Naast workshops zijn er ook eenmalige special classes.

Sluisstraat 12, 3000 Leuven, 0486 15 99 49, www.sajayoga.be

Herbronnen in Leuven

Vitala

Een schoonheidsinstituut met kapsalon én een privésauna, waar vele BV’s graag komen onthaasten. En dat is geen wonder, want er zijn heel wat leuke arrangementen. We love ‘Sauna & Candle’: een arrangement van 3 uur voor 2 personen met gebruik van de binnen- en buitensauna’s, het stoombad, de jacuzzi, een flesje cava én een candlemassage.

Tiensesteenweg 104, 3001 Heverlee, 0475 54 44 18, www.vitala.com

Herbronnen in Leuven

Inblauw

Zoek je een plek waar je zalig kan slapen, biologisch kan ontbijten en ervoor / erna een duik kan nemen in het privézwembad onder je kamer? Check dan in bij Inblauw: een uniek concept waar iedereen rustig van wordt. De kamer is geschikt van 1 tot 4 personen en één kindje tot 2 jaar mag gratis mee. Daar word je allesbehalve 'blue' van!

Jules Vandenbemptlaan 19, 3001 Heverlee, 0475 41 32 41, www.inblauw.be

Herbronnen in Leuven


Aqua heaven

Dit sauna & relax center zit een beetje overal, met verschillende units in Brussel en Leuven. In Leuven kan je ondermeer voor een saunabezoekje in exotische, Romeinse, mozaïek of kleurrijke look & feel gaan. Welke unit je ook kiest: 100% onthaasten verzekerd! Tip: check online of er nog ‘last minutes’ beschikbaar zijn.

Nerviërsstraat 37, 3000 Leuven, 016 29 52 95, www.aquaheaven.be

Herbronnen in Leuven

Body Centrum

Dit adres is gegroeid uit een praktijk voor kinesitherapie en is altijd pionier geweest op het vlak van betrouwbare behandeltechnieken. Vandaag kan je er onder meer terecht voor massages, gelaatsverzorgingen, huidverbetering, (permanente) ontharing, figuurcorrectie, voedingsadvies, enzovoort. Er is ook een shop die gespecialiseerde schoonheids- en afslankproducten aanbiedt.

Brouwerstraat 5, 3000 Leuven, 016 22 07 95, www.bodycentrum.be

Herbronnen in Leuven

Relaxfactory

Stap binnen bij Relaxfactory Leuven (of Tienen) en geniet, samen of alleen, van een uiterst professionele en deugddoende massage. Geen overbodige luxe in deze stresserende tijden, waarbij een foute lichaamshouding vaak de aanzet is van vele kwaaltjes. Nu nog kiezen voor welke massage je gaat ... Wij zijn alvast verzot op het Signature VIP pakket met een massage naar keuze van 90 min en een glaasje bubbels. Santé!

Tiensesteenweg 59, 3000 Leuven, 016 81 88 98, www.relaxfactory.be

Herbronnen in Leuven

Siam Massage & Beauty

Siam is de oude benaming voor Thailand. De passie van deze zaak is namelijk om je kennis te laten maken met de geheimen van de authentieke Thaise massage en gezichtsverzorging. Heb je soms last van stress, rug- of nekpijn, stijve spieren of gewrichten? Wil je jouw pijnlijke voeten en een paar hardnekkige rimpels eens onder handen laten nemen of - gewoon - genieten? Reserveer je massage dan online!

Alfons Smetsplein 3c, 3000 Leuven, 0489 26 56 60, www.siammassagesbeauty.com

Herbronnen in Leuven

Chillax – Massage Leuven

Treed binnen in een oase van rust in Heverlee met unieke therapieën, zoals floating en Alpha Sphere, evenals een ruim aanbod aan massages. De Alpha Sphere is een unieke ligstoel die een totaalwaarneming creëert, waarin al je zintuigen worden geactiveerd en verbonden. Benieuwd? Ook hier kan je online boeken.

Naamsesteenweg 386, 3001 Heverlee, 016 38 72 72, chillax.be