Recept: Witloof - knolselder

Recept: Witloof - knolselder

Witloof - knolselder

In de balans


Bereidingstijd: 2u

Voor 4 personen


Benodigdheden

  • 1 knolselder  
  • 4 mini rode biet 
  • 4 mini witloof 
  • 80 g basilicum 
  • 200 g vermout 
  • 400 ml groentebouillon 
  • 80 g olijf olie 
  • 8 blaadjes van Affila 
  • 8 bloemblaadjes Afrikaantjes 
  • 1 hazelnootkoekje 

Bereidingswijze

Leg de knolselder in een ovenschaal in een voorverwarmde oven van 240 °C tot deze zacht is vanbinnen. Afhankelijk van de grootte van de knolselder kan dat 1u tot 1u30 duren.

Verwijder de harde korst en snij 4 ringen van ongeveer een halve centimeter uit de knolselder. Kook de rode biet. Kook het witloof. Reduceer de groentebouillon samen met de vermout tot een derde. Laat de vloeistof afkoelen en voeg dan de basilicum blaadjes toe. Maak een crumble van het hazelnootkoekje. 

Blancheer het witloof en het overgebleven deel van de knolselder met wat olijf olie, peper en zout. Hou de rode biet apart. Verwarm de vermout-basilicum saus opnieuw en voeg wat olijf olie, peper en zout toe. 


Dresseer je bord met de groentjes en serveer de saus apart.