Phillip Van den Bossche

Phillip Van den Bossche

“Inspiratie en rust vind ik onder andere op het terras van de Surfclub.”

Als directeur van Mu.Zee weet Phillip Van den Bossche zich dagelijks omringd door inspirerende kunst. De zee is hier een bron van bezieling, want ze is pure en onversneden kracht. Na 10 jaar in Oostende blijven de stad en haar vloeibare horizon Phillip verbazen en bekoren. We zetten eens wat infrarood op 'zijn kunstwerk.'

Waar in Oostende vind je inspiratie?

Ik lees graag. Boekenwinkel Corman, met een uitgebreide collectie Nederlands- en Franstalige literatuur, is een klinkende naam bij Oostendse bibliofielen. Ik ga er graag eens snuisteren. Of in de tweedehandsboekenwinkel op de kruising van de Vlaanderenstraat en de Zeedijk, niet ver van het Ensorhuis. Ideaal voor mensen die op het strand liggen en plots zin hebben om te lezen: 100 meter stappen en je bent er! Waar ik verder nog inspiratie vind, en rust, is op het terras van de Surfclub. Fijn plekje om even uit te waaien.

Waar in Oostende eet je je laatste avondmaal?

Dat varieert. Ik ga erg graag naar Belle de Jour, om de lekkere, eenvoudige keuken en de no-nonsense aanpak. Een ander eethuis waar ik graag kom, is The Old Inn, een piepklein, authentiek restaurantje waar je de geschiedenis van Oostende te zien krijgt, aan de hand van foto’s, affiches en ansichtkaarten. Je eet er bovendien de lekkerste pannenkoeken met sneetjes appel.

Wat is je mooiste herinnering aan Oostende?

De poëziemiddag die Vrijstaat O – nu KAAP – organiseerde, met Simon Vinkenoog en Spinvis blijft me bij. Mijn dochter heeft toen ook een gedicht voorgelezen. Dat was mooi. Of die keer dat ik samen met wijlen Jef Lambrecht een Claustentoonstelling georganiseerd heb. Maar waar ik bijna dagelijks aan terugdenk is Stad Kortrijk. Het aparte restaurant is jammer genoeg niet meer. Je at er de beste mosselen en tong. Ik heb het kasticketje van mijn ‘laatste avondmaal’ daar ingekaderd, als herinnering aan prachtige avonden.

www.muzee.be