Recept: Pavlova met vers rood fruit

Recept: Pavlova met vers rood fruit

Pavlova met vers rood fruit

Boon

bereidingstijd: 2u30min


Benodigdheden

Meringue


300 g eiwit

360 g suiker

240 g bloemsuiker 


Vulling


300 ml opklapbare room

2 el suiker

Vers rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen,...)

Eventueel wat frambozencoulis 



Bereiding


Verwarm de oven voor op 100 °C. Klop het eiwit erg stijf. Voeg er de suiker en bloemsuiker geleidelijk aan toe. Teken met een donkere stift een cirkel van ongeveer 30 cm op een bakpapier en draai het om. Spatel het meringuemengsel in de cirkel. Zorg ervoor dat de randen zeker dubbel zo hoog zijn als de bodem: maak als het ware een kom van meringue.


Zet de meringue 2u in de oven. 


Haal hem vervolgens uit de oven en laat helemaal afkoelen. Klop de slagroom in stijve pieken en spatel hem in de meringuebodem. Vul op met vers rood fruit en eventueel wat frambozencoulis.