Pasta alle vongole

Pasta alle vongole

Voor 2 personen — Bereidingstijd: 20 min - Proudly presented by Brasserie Nieuwpoort

Ingrediënten

1 kg kokkels

400 g linguini pasta

1 goeie scheur wijn

2 takjes citroentijm

1 teentje knoflook

3 chilipepers

1 scheut olijfolie

1 bundel peterselie

100 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Breng een pot gezouten water aan de kook met een scheutje olijfolie en zout. Spoel de kokkels overvloedig in gezouten water. Snij de look, chili en peterselie fijn. Kook de linguine al dente. Fruit de look en chili aan in een pan. Voeg er wat verse takjes tijm aan toe. Gooi er de kokkels bij en blus met een scheutje witte wijn. Zodra de kokkels open zijn werk je af met de linguine en peterselie. Serveer in een diep bord en strooi er de geraspte parmezaanse kaas op.

Tip: je kan zelf een persoonlijke toets geven met wat tomaat, citroensap … Vervang gerust de verse chili door gedroogde chilivlokken.