Oostendse Bouillabaisse

Oostendse Bouillabaisse

Voor 2 personen — Bereidingstijd 20 min - Proudly presented by 't Ostends Café


Ingrediënten

Voor de soep:

3 grote ajuinen

1 groene selder

4 wortelen

2 preistengels

1 venkel

1 l vis-fond

300 ml witte wijn

400 g gepelde tomaat in blik

1 l water

peper en zout

600 g kabeljauw

600 g zalm

6 langoustines

6 coquilles Saint-Jacques

6 scampi’s.


Voor de rouille:

10 lepels mayonaise met eieren uit vrije loop

1 potje saffraan

1 tl paprikapoeder

½ tl cayennepeper

1 tl geplette look

1 tl peterselie

snuifje peper en zout


Voor de toast:

1 stokbrood dat nog moet worden afgebakken, olijfolie, Provençaalse kruiden en look. Gemalen kaas (naar keuze)


Bereidingswijze 

Rouille: meng alle ingrediënten samen (tip: als je de rouille een dag vooraf maakt, krijgt die een intensere kleur)

Soep: snij alle groenten fijn en stoof in een grote pot. Blus met de witte wijn en vis-fond. Laat alles 5 minuten inkoken. Voeg de gepelde tomaten en water toe. Laat alles 20 minuten koken. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Verdeel de kabeljauw en zalm in porties van 6 en voeg die toe aan de soep samen met de langoustines, de coquilles en de scampi’s en laat 5 minuten mee koken. Snij het stokbrood in sneden van ongeveer 2 cm dik, dop die in een mengeling van de olijfolie met Provençaalse kruiden en look en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 6 minuten

Dien de soep op in een mooie kom of bord, verdeel het assortiment aan vis, presenteer de langoustines mooi half uit het bord en serveer daarnaast de rouille, toast en gemalen kaas.