Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Het is bijna zover… De Gentse Feesten staan voor de deur. Bijna klaar om opnieuw 1,3 miljoen bezoekers te ontvangen want vanaf 19 juli tot en met 28 juli is het terug tien dagen lang feest in alle Gentse straatjes en op alle pleinen. Wij sommen alvast enkele hotspots op die je niet mag missen!

Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

VenTura en Café Albatros

Vrijdagmarkt 34-35, Facebook

Dat VenTura en Café Albatros vaste waarden zijn tijdens de Gentse Feesten, dat weet elke Gentenaar zonder twijfel. Met zicht op de Vrijdagmarkt een fris pintje drinken: wordt het beter? ‘Vree’ wijs dit jaar is het Poetry Happy Hour dat elke dag plaatsvindt op het terras bij VenTura tussen 17u en 18u. 

Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Bar Mitte 

Minnemeers 10, Facebook

Deel van het Industriemuseum, een kruispunt voor creativiteit en op en top bruisend tijdens de Gentse tiendaagse. Duid alvast 19, 20 en 26 juli aan op je agenda. Dan vindt er binair01 en Fonkel plaats. Ook gewoon om een lekker hapje te eten of te drinken ben je hier aan het juiste adres. 

Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Zebrabeach 

Zebrastraat 32/001, Facebook

Even ontsnappen aan alle drukte? Vind rust bij Zebrabeach op het binnenplein van de Zebrastraat. Tien dagen lang kunnen jong en oud hier vertoeven in een van de strandstoelen aan de helderblauwe poel.

Leuk extraatje: Op donderdagavond vanaf 17u kan je tijdens de Afterwork Thursdays proeven van verschillende foodtrucks vergezeld van muziek van de DJ. En alsof dat nog niet voldoende was is er elke zondag nog Sunday Brunchday tussen 10u en 13u. (inschrijven is verplicht)

http://www.zebrabeach.be/  

Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Boomtown 

23 tot 27 juli, Kouter en Opera, Facebook

Vanaf 23 juli tot 27 juli worden de Kouter en Opera omgetoverd naar ‘Boomtown’. Gezelligheid troef hier. Het is een festival dat scherp inzet op de toekomst. Onder meer door kansen te geven aan opkomend talent, maar ook door zo duurzaam mogelijk te werken.

En oh ja, het grootste deel van Boomtown is gratis. Ze halen de winst uit de consumpties. Dus eens goed doorzakken is toegestaan! ;)

https://www.boomtownfestival.be/

Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Parking Petanque 

Sint-Baafshuis Gent, Biezekapelstraat 2, Facebook

Stop met zoeken naar de ideale apero-spot tijdens de Gentse Feesten! This is it! Parking Petanque is terug. Aperitieven en petanquen op een van Gents mooiste pleintjes.

Naast de Sint-Baafskathedraal kan je elf dagen lang vanaf 16u genieten van een frisse cocktail, vergezeld van een bord tapas of pizza.

Tip: Als het aperitieven wat uitloopt, kan je hier ook gewoon blijven plakken tot 1u. 

Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Boombal

Baudelopark, Facebook

De beentjes los schudden op moderne live folkmuziek kan bij Boombal in het Baudelopark. Al zestien jaar een waar volksfeest tijdens de Gentse tiendaagse. De Boombals worden steeds voorafgegaan door een dansinitiatie. Een danspartner heb je niet nodig, die vind je op de dansvloer. Geen schrik voor toogplakkers, door het enthousiasme van alle dansers overwin je snel je schroom. Leg je dansschoenen maar klaar!

http://www.boombal.be/

Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Miramiro

19 tot en met 23 juli, op 14 verschillende locaties, Facebook

Van 19 tot en met 23 juli zorgt Miramiro vijf dagen lang vanaf 14u voor circus, dans, theater, muziek, eten, drank en heel veel zottigheid. En dat op 14 verschillende locaties in Gent. Dit jaar is een verjaardagseditie en daar hoort natuurlijk vuurwerk bij! Welkom op hun verjaardagsfeest op zondag 21 juli om 23u aan Portus Ganda. 

Programma, http://www.miramiro.be/

Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Batastunt

19 tot 28 juli, het plein in de Willem de Beersteeg, Facebook


Deze zomer breekt CirQ-Bataclan het wereldrecord van de wereldrecords en houdt een groots, tien dagen durend stuntfeest: BATASTUNT!

Ze verzamelen zoveel mogelijk grote en minder grote stunts, absurde en minder absurde records, heldhaftige en minder heldhaftige heldendaden. Er zullen eetwedstrijden zijn, stunts met onze grote kraan, een onvermijdelijk gebruik van superlatieven, dolle avondshows, een kinderheldenpark en vooral véél (pogingen tot) records… om maar een tipje van de stuntsluier te lichten.


https://cirq.be/productie/batastuntOnze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Stam Stadsmuseum - het verhaal van Gent 

19 tot 28 juli, (behalve 24 juli) Godshuizenlaan 2, Facebook

Kan het nog Gentser? Voor de Gentse Feesten maakt STAM van de gelegenheid gebruik om dagelijks een rondleiding te organiseren doorheen ‘Het verhaal van Gent’, in het GENTS! De Max! Ontdek er een tof gebracht stukje geschiedenis van Gent. Elke dag tijdens de Gentse Feesten, vanaf 14u. Inschrijven ten laatste om 19u de dag voor de rondleiding.

En oh ja, voor Gentenaars is de STAMtoegang gratis tijdens de Gentse Feesten! Inschrijven kan hier

Onze favoriete adresjes tijdens de Gentse Feesten!

Vlasmarkt

De Vlasmarkt. De plaats waar er gedanst wordt tot in de vroege uren. De plaats waar er voor zowel jong als oud wat wils is. Waar er verschillende muziekgenres samensmelten tijdens tien dagen feest. De plaats die je zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan de Gentse Feesten dus. Ontdek het vooral zelf! 

Programma

ZOVEEL entertainment in tien dagen. Waar begin je?

Onze tip! Via de website: https://gentsefeesten.stad.gent/nl stel je makkelijk je eigen programma samen. Zo hoef je niks te missen! 


‘t Amusement!