Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

BICHO MALO

SLECHT BEEST, LEKKER ETEN!

Serpentstraat 11, 9000 Gent, bichomalo.be

Drie amigo's zagen een leeg pand in de Serpentstraat (waar voorheen de Italiaan Marco Polo zat) en besloten prompt om er een Mexicaans restaurant te starten. Mexicaanse streetfood, om precies te zijn, volgens de regels van de kunst en met een hedendaagse twist. Alles vers en erg lekker, met gerechten als ceviche, taco’s en tortilla’s. Beetje bruut en rauw interieur, dat mooi contrasteert met de intense en fijne smaken. Onze tip? Begin met een dark ’n stormy, kies voor oesters of beenmerg, daarna ceviche en een portie taco’s. Ideaal plekje om de avond in te zetten, en je helemaal opgeladen aan de nacht over te geven. Claro! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

PAROLE WINEBAR & CO

ZIN IN WIJN!

Bennesteeg 9, 9000 Gent, parole.gent

Je zou denken dat Gent een stad is waar vooral bier vloeit. Well, think again, want de laatste jaren is wijn aan een fijne opmars bezig. People love wine, en dat merk je aan de opkomst van ‘de wijnbar’. Parole is er zo één: geopend in september en nu al een smaakmaker in de gezellige Bennesteeg. Prachtige selectie wijnen, geflankeerd door een lekker hapje in een bijzonder aangenaam interieur. Streepje muziek? Jazeker, elke derde donderdag van de maand geniet je er van jazz! Ook leuk is dat je je naast de wijnbar kan laten wiegen in de nacht: guesthouse Maison Margo verwelkomt je met open armen en lekker zachte lakens ... 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

OATS DAY LONG

HAVE AN OATSOME DAY!

Nederkouter 55, 9000 Gent, oatsdaylong.com

Havermout! Lekker, eerlijk, gezond en helemaal mee met de tijd. Bij Oats Day Long kun je heel de dag lang genieten van havermout-bowls. Broer en zus – Ewout en Anse – openden de eerste havermoutbar in de Benelux, in Gent. Meteen een aanwinst voor de Nederkouter! Hier geniet je van zoete of hartige havermoutkommetjes, als ontbijt, lunch (ja, dat kan ook!) of snelle hap. Eat in, delivery of take away, het kan allemaal. Op de kaart vind je bijvoorbeeld ‘risoatto’, een hartig gerecht geïnspireerd op risotto. Je kan hier ook terecht voor koffie (met havermelk) en haver- moutgebak, al vanaf 7u30 ’s morgens! Ideaal voor vroege vogels die de dag goed willen starten met een gezond & snel ontbijt. Beslist een bezoekje waard! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

BAR BRUTAAL

WHERE DESIGN MEETS ART MET EEN PINTJE BIER.

Tortelduifstraat 79, 9000 Gent, barbrutaal.be

Bar Brutaal? Coole naam voor een plek die verschillende functies combineert: Bar Brutaal is café en meeting room, een open office en de toonzaal van Armand & Francine. Het eerste is een nieuwe huiselijke eventruimte die je kan huren voor al je kleinschalige recepties, workshops, vergaderingen, pop-ups, presentaties, tentoonstellingen ... in het tweede kan je ’s maandags terecht om te werken (co-working space), van 9u tot 18u en – ten slotte – krijg je er ook de meubels te zien van Armand & Francine (de designers Gert Hellebaut en Cathy Poppe). Wijze plek! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

AMOUR

BUFFET TO DIE FOR!

Sint-Salvatorstraat 18a, 9000 Gent, amourgent.be

Wie helemaal gek is van Pycke Zot, zal hier beslist ook aan zijn trekken komen. Amour is de tweede stek van de tweelingzussen Pycke, waar ze volledig de kaart van het buffet kiezen. Het buffet bestaat – ze zeggen het zelf met zoveel woorden – uit een uniek menu dat elke dag varieert, de seizoenen volgt en zich laat inspireren door de dag én de markt. Je bepaalt zelf wat & hoeveel je op je bord legt. Lovende recensies. Zeker een bezoekje waard! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

ZURU ZURU RAMEN

MET GROTE GROET AAN DE GROOTMEESTER

Kortrijksesteenweg 110, 9000 Gent, zuruzuru-ramen.be

Om de knepen van het vak helemaal onder de knie te krijgen, verkaste chef Nick Hofman een wijl naar Yokohama (Japan), om in de leer te gaan bij de Japanse Ramen-grootmeesters. Hij leerde er onder andere wat de essentie was van de kom Zuru Zuru Ramen: kwaliteit. Met de kennis die hij opdeed in Japan, opende hij Zuru Zuru Ramen, een inspirerend eethuis waar hij de liefde voor ramen deelt. En, let’s not forget, ramen zijn gezond! Ze bevatten alles wat je lichaam nodig heeft, en zijn ideaal als lunch- of avondmaal. Zuru Zuru? Dat is het slurpende geluid bij het eten van noe- dels. Zuurrrruuuu! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

JETJE

GROOTMOEDERS KEUKEN

Kraanlei 33, 9000 Gent, jetje.gent

Hoe hard snakken wij niet naar de karnemelkpap van ons grootmoeder! Nergens aten we die zo lekker. Voor wie graag terugdenkt/duikt in groot- moeders keuken moet beslist eens bij Jetje langs; Pauline Vyncke – kleindochter van Jet Baert van Tierlantijntje – nam de zaak over en begon te to- veren met grootmoeders recepten; je eet er van- daag pure klassiekers, oude-tijd-kost zoals stam- pot, stoverij, belegde pistolets .... geen gedoe, wel lekker eten en een fantastische sfeer. 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

PULPO

LEKKER MEDITERRAANS!

Gebroeders Vandeveldestraat 6, 9000 Gent, pulpogent.com

Wat begon in Sint-Denijs Westrem – vlakbij Gent – kreeg een lekker staartje in de binnen- stad: voortaan kunnen kunnen fijnproevers ook in hartje Gent terecht om te genieten van een aantal opgefriste evergreens uit de Spaanse en Italiaanse keuken. Maxence Sys en Laurent Wil- lems begonnen bescheiden op de grens tussen Gent en Sint-Martens Latem, en zagen dat hun mediterrane bistro succes had. Zoveel zelfs dat ze er een vervolg aan breiden in de Gentse bin- nenstad. Maxence Sys verwoordt het zo (Nieuws- blad): “Met Pulpo heb ik uiteindelijk voor mezelf de ruimte gecreëerd om een aantal interpretaties van klassiekers uit de mediterrane keuken neer te zetten.” En die interpretaties zijn zowel vinding- rijk als errrrruggg lekker! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

STEAMY WINDOWS

DUMPLING BAR

Hoogpoort 9, 9000 Gent, steamywindows.be

Aziatisch is in! Ramen, sushi ... in Gent zijn er steeds meer plekken waar je je goesting voor de Oosterse keuken helemaal ingevuld ziet. En met de lente 2019 kwam een nieuwe Asian wind de stad doorgewaaid: Steamy Windows vestigde zich in de Hoogpoort en lokte talloze passanten met de heerlijkste geuren. Hun ding? Dumplings, met beef, vegan, chicken, pork of prawn; en daarnaast bestel je nog wat side dishes zoals edamame, gestoomde paksoi of babybroccoli en zeewierchips of – slaatje. Pro- beren? ’t Zal wel! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

BAR BEENHOUWER

COMBINATIE DIE WERKT.

Annonciadenstraat 4, 9000 Gent, barbeenhouwer

Koppig rechtdoor. Bar Beenhouwer combineert bier, vlees en kaas. Hun tagline ‘voor elk wat pils’, mag je gerust letterlijk nemen, want ze serveren biertjes voor iedereen. Lekkere craftbeers, in combinatie met fijne vleeswaren en kazen ... welke bieren? Goudenband, Cinderella’s Midnight Ride, Pier den Drol, Houblon Chouffe, 13, Rodenbach Grand Cru, Kriek Boon, Cendre, Argus,... Een bezoeker omschreef het als: “Ideaal voor beer geeks en aanverwanten.” Gaan, dus. 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

JOAN

GEMOEDELIJK LEKKER EN EERLIJK!

Annonciadenstraat 26, 9000 Gent, joan.gent

Klein en charmant, op ‘linkeroever’. Een plekje om te koesteren, waar je geniet van lunch, apero en dinner. Op de kaart gerechten waar de eigenaars zelf ‘zot van zijn’. Seizoensgebonden keuken, alles home made en met veel liefde. Zeer uitgebreid bar-aanbod, met Italiaanse wijnen, Belgische bieren en talloze cock/mocktails. Fijne, ietwat brute aankleding, en hartelijke sfeer! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

EAT LOVE LA MAMMA

EEN ODE AAN DE NONNA!

Onderbergen 25, 9000 Gent, eatlovelasagna.be

Wat eerst Eat Love Lasagna heette, is nu Eat Love La Mamma! Een ode aan de keuken van de oma uit Puglia, die dagelijks om de hoek bij de boer verse ingrediënten ging halen en de meest heerlijke pasta’s en gerechten kookte, met alle liefde van de wereld voor al haar kinderen en kleinkinderen. Bio, lokaal, seizoensgebonden ... De twee lievelingsgerechten van de nonna staan dan ook op de kaart: ‘pasta & patate’ en ‘riso, patate & cozze’. 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

JUS

PURE EN EERLIJKE KEUKEN

Mageleinstraat 43, 9000 Gent, jusgent.be

Griet en Michiel reisden Europa af op zoek naar een droomlocatie voor hun restaurant, maar het was nergens beter dan thuis. Gelukkig maar, want nu kun je in de Mageleinstraat lekker tafelen. Het menu is Frans-Belgisch – een eerherstel – met veel aandacht voor terroir en de regels van de kunst. Eerlijk tafelen, eerlijk lekker. Stoverij, sliptong, waterzooi ... Geniet! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

BLOMME

GENIETEN!

Leo Tertzweillaan 11, 9050 Gentbrugge, blomme.gent

Homemade lunch, tapa’s, zoetigheden ... Julie Blomme fixt het in een handomdraai. Het is eten waar je spontaan van begint te wiebelen op je stoel (van tevredenheid). Het interieur geeft rust, de gerechten en drankjes doen de rest. Prachtig oud pand, waar je van maandag tot en met zaterdag lekker kan lunchen, je je ’s middags kan laven aan allerlei zoets en je op donderdag/ vrijdagavond helemaal loco kan gaan met tapa’s. Doen! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

EPIPHANY’S KITCHEN

PRACHTIG FEEËRIEK TAFELEN


Burgstraat 10, 9000 Gent, epiphanyskitchen.com

Plekje waar je culinair helemaal in de watten gelegd wordt door Epiphany (dochter van modeontwerpster Kaat Tilley), een gepassioneerde kokkin die er alles aan doet om het haar gasten helemaal naar de zin te maken. Gastvrijheid is een evidentie, en dat merk je in elk detail. Ook op het bord, waar je een gezonde – en guitige – mix vindt van de meest smakelijke en aantrekkelijke groenten... Vers, puur, met zin voor experiment en hoofdzakelijk vegetarisch, al kunnen vlees- of visliefhebbers ook een stukje bestellen, gegarandeerd van ecologische/ethisch verantwoorde kweek. Ontdekken? ’t Zal wel! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

THE MEMO’S

BAKJES TROOST, EN MEER!

Oude Houtlei 13G, 9000 Gent, thememosgent

Sinds augustus open en nu al een vaste waarde in de stad: The Memo’s. Koffie die je nog lang zal heugen (ja, we zijn op dreef). Een hotspot voor ontbijt, brunch, lunch, namiddag-koffie-en- gebak ... gezond de dag beginnen kan (pink smoothie!) en lekker zoet de middag in, dat is ook een optie (The Baklava Cheesecake!). De Oude Houtlei was al een fijne plek om te toeven, met The Memo’s kwam er een fantastisch adresje bij. 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

LOUISIANNA

LEKKER LATEN KOKEN ...

Citadellaan 60, 9000 Gent, louisianna.be

Je zou denken: Louisianne, dat is toch die staat in de VS? Neen. Dat is met één /n/, hier gaat om twee namen, Louise en Anna, twee zussen die uit een soort van heilige culinaire overtuiging aan het koken sloegen: "Komende uit een kroost van zes, weten we dat de momenten aan tafel heilig zijn. Daarom willen we mensen terug aan tafel brengen voor een goed gesprek met maaltijden die lekker, vers én makkelijk zijn. Wij maken de schotel, jij krijgt de tijd om gewoon te genieten." En aldus geschiedde. Afhalen of laten leveren, thuis of op je werk, alles kan. Zij kokerellen in hun atelier, jij zet in een handomdraai iets lekkers op tafel dat bulkt van de liefde. Net zoals je het zelf zou doen. 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

CHAMBELLAND

BIO-EN GLUTENVRIJ! LEKKER LEKKER BROOD!

François Laurentplein 4, 9000 Gent, chambelland.com

Begin oktober 2019 mocht het François-Laurentplein een nieuwe bakkerij verwelkomen, Cham- belland, telg uit de Franse bakkers-franchise die ook in Gent een mooie plek zag om hun 100%

glutenvrij en biologisch brood aan de man te brengen. En zo geschiedde! Gezond, lekker, hip en nieuw. Het brood op basis van rijstmeel en boekweit is de absolute ster in het aanbod, maar je vindt er in totaal acht verschillende soorten aangeboden in achtsten, vierden, helften of per stuk, elk met een verrassend lage, brede vorm. En gebak! En koekjes! Origineel is het vijfgranen- brood (volkoren rijst, boekweit, maanzaad, zonnebloemzaad, lijnzaad, sesamzaad) of het atle- tenbrood (abrikozen, vijgen en hazelnoten). Of wat dacht je van focaccia, pissaladière, chambel- line, chouquettes, kramiek, muffins of taarten en tartelettes ... 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

KOMPARTO

FOODSHARING 2.0

Nederkouter 50, 9000 Gent, komparto.be

Exit Meus, enter Komparto. Op de locatie waar je vroeger Würst vond, zit nu Komparto, het foodsharing concept van Karel de Clerq (de man achter Karreaux). Check alvast eens de website en laat je helemaal betoveren. Dit is foodsharing 2.0 in een losse sfeer. In de open keuken gonst het van het leven. Op de kaart vind je 20 gerechten die je allemaal kan delen. Zowel voor lunch als diner. Burrata, zalm, quesadilla, langoustine, en talloze smaakvolle bijgerechten. Fijne sfeer, leuk interieur met veel groen. Culinary bliss starts here! 

Ontdek 20 nieuwe horeca-adresjes in Gent die een bezoekje waard zijn

ILLYRIAN

FOOD, FRIENDS, WINE.

François Laurentplein 8, 9000 Gent, illyrian.be

Goed gezelschap en een keuken vol gerechten die de ziel beroeren. Adriatisch, Illyrisch, Grieks, Italiaans ... Puur en robuust, verfijnde en uitgesproken smaken met bijzondere kruiden en spe- cerijen. De lekkerste groenten, biologisch vlees, gevogelte en verse vis ...