NIEUW IN GENT: VISRESTAURANT JOHN DORY

Verse (lokale én duurzame) vis bij John Dory! 

Vangst van de dag: John Dory! Niet enkel de zonnevis zelf, maar ook het gloednieuwe eetadresje in Gent. Een jong koppel gaat vandaag aan wal aan de Reep, met hun visrestaurant gedoopt tot ‘John Dory’. Louis Snauwaert voelt zich als een vis op het water met zijn chefopleiding in Ter Duinen en zijn chefcarrière in Amigo. Modefotografe Cheyenne Dekeyser sprong mee in het diepe. 

Cheyenne: “Voor mij is het dus wel een grote carrièreswitch, alhoewel ik altijd al een avonturier ben geweest en van nieuwe uitdagingen hou. De sprong om te ondernemen is niet zo heel groot, omdat we beide al vrij ondernemend waren. Maar een restaurant runnen blijft toch wel iets nieuw en spannend!” 

NIEUW IN GENT: VISRESTAURANT JOHN DORY

Gent overspoelt lokalen en toeristen met horecazaken, maar voor Louis en Cheyenne was vis het gat in de markt. Tegen de stroom in openen ze vandaag een verfijnd maar speels visrestaurant, met een duurzame maar betaalbare kaart, met lokale vis gevangen met de lijn en niet in netten. Twintig man heeft hier zeeën van tijd om te genieten van een vier-, vijf- en zesgangenmenu met eventueel aangepaste wijn. 

NIEUW IN GENT: VISRESTAURANT JOHN DORY

Cheyenne: “Wij hebben de markt in Gent onderzocht en kwamen al snel tot de conclusie dat er niet echt een visrestaurant bestaat in Gent. Wij waren niet van plan om iets te openen waarvan er al meerdere bestaan, dus vis leek ons een top idee.”

NIEUW IN GENT: VISRESTAURANT JOHN DORY

‘John Dory’ heeft niets te zien met Finding Nemo, maar verwijst wel naar hun voorganger, de pop-up ‘John Terras’. De lokale naam leeft voort, maar het pand zelf hebben ze grondig aangepakt. Fine dining, fine interior! Hun interieur is mannelijk zwart met vrouwelijk roze, hun keuken is zowel verfijnd als complex en qua sfeer begeef je je in het zuiden van Frankrijk in hartje Gent. 

Go check it out!

The John Dory Team: “Keep swimming upstream!”

NIEUW IN GENT: VISRESTAURANT JOHN DORY

John Dory, Reep 9, 9000 Gent, +32 468 27 56 77

Facebook & Website