NIEUW IN GENT: RESTAURANT JUS

De ju(i)s(te) klassiekers uit de Frans-Belgische keuken

‘Jus’ is een nieuw Gents eetadresje gemaakt op basis van Michiel Oyen en Griet De Kesel met een overheersend vleugje ervaring en een niet zo subtiele toets van passie. Het Gentse koppel zet de Frans-Belgische keuken terug op de kaart, tegen de conceptrestaurants in. Michiel en Griet hebben de smaak van de horeca al zo’n tiental jaar te pakken.

Michiel: “Belangrijk is dat we al in verschillende zaken hebben samengewerkt als koppel en dat we dus heel goed wisten waaraan we begonnen.”

NIEUW IN GENT: RESTAURANT JUS

In dit Gentse restaurant (her)ontdek je klassieke gerechten met hedendaagse producten (lees: lokaal en vers). Michiel en Griet verkiezen kwaliteit boven kwantiteit met hun bewust beperkte kaart en zonder extra personeel. Hun goesting naar authenciteit en kleinschaligheid smaakt sterk door, van op het (h)eerlijke menu naar de persoonlijke bediening tot in het intieme interieur.  

Michiel: “Onze keuken is inderdaad heel bewust back to the golden oldies. Het moderne aspect eraan is dat er met lokale leveranciers wordt samengewerkt met uitsluitend verse producten.”

NIEUW IN GENT: RESTAURANT JUS

In de food hotspot Jus geniet je van kookkunst met de ‘k’ van kort en krachtig. Er komt geen poespas aan te pas op het menu, enkel kant-en-klare omschrijvingen van op-en-top verse gerechten. ’s Avonds nemen de tien tafeltjes al hun tijd, maar zowel vlees- en viseters als vegetariërs kunnen bij Jus ook terecht voor een vlugge weeklunch van 45 minuten, koffietje inbegrepen. 

Michiel: “Het eindresultaat wordt op een beperkte kaart aangeboden in een tijdloos interieur met een open keuken en een persoonlijke bediening. Het is écht ‘bij Griet en Michiel gaan eten’.”

NIEUW IN GENT: RESTAURANT JUS

Less is more bij Jus. Dit back to basics-restaurant smaakt inderdaad naar meer! 

Michiel: “Jus, gewoon goed!”


Mageleinstraat 43, 9000 Gent, Facebook & Website

©Quirine Cuyle Clicks