NIEUW IN GENT: RESTAURANT EN BAR JOAN

Spaans foodsharing concept met de Italiaanse, pure keuken. 

Het borrelde al lang bij binnenhuisarchitecte Jolijn Van den Bossche om gerechten te ontwerpen en borden te decoreren in haar eigen horecazaak. Na vier jaar 9 to 5 in een architectenbureau, 14 jaar weekendwerk in een restaurant en een lang verblijf in Barcelona, kookte de passie over en nam ze het heft in eigen handen.

NIEUW IN GENT: RESTAURANT EN BAR JOAN

Jolijn: “Uiteindelijk is de gedachte van een eigen zaak beginnen groeien, en ik stelde mezelf het doel dat ik op mijn 30e zelfstandige wou zijn. Ik heb er hard voor gewerkt, en het is nog steeds hard werken, maar ik ben intussen 30 en ben heel blij dat met Joan mijn doel is bereikt.” 

La vita è bella of la vida es bella in het Italiaans-Spaanse restaurant van levensgenieter Jolijn, bij de Spanjaarden beter bekend als JOAN. Wat haar Gents eetadresje niet deelt met andere foodsharing hotspots is haar zelfgedraaide (!) pasta. Met haar neus voor versheid, kwaliteit en vrolijkheid serveert Jolijn haar klanten een smaak- en sfeervolle avond. Haar gerechten zijn seizoensgebonden, maar qua beleving zomert het er het hele jaar door. 

NIEUW IN GENT: RESTAURANT EN BAR JOAN

Jolijn: “De charme van Joan is dat het een erg kleine, en dus persoonlijke zaak is. De open keuken en bar staan in het midden van de ruimte, de klanten zien mij koken en bezig in de bar. Ik maak tijd om bij hen aan tafel te komen. Ik ben oprecht gelukkig met wat ik doe, en ik hoop dat de klanten dat ook voelen. ”

Bij JOAN eet je dus ook met je ogen en je gevoel. De zon schijnt op en naast je bord met warme kleuren, feelgood-platen en gelukzalige vibes. Met haar negen tafeltjes begeef je je precies in een Italiaans of Spaans gezellig steegje. Het interieur is niet te gelikt zoals Jolijn het zelf omschrijft, maar het eten is om je vingers van af te lekken! 

Jolijn: “Het mooiste compliment dat ik al kreeg van een klant was: ik voel mij hier gewoon enorm goed, alles klopt.” 

NIEUW IN GENT: RESTAURANT EN BAR JOAN

Joan, Annonciadenstraat 26, 9000 Gent