Niels Brants

Niels Brants

Het draait allemaal een beetje rond tafels bij Niels. In zijn vrije tijd poneert hij als house en techno dj wel eens een stevige plaat op de draaitafel en van achter het fornuis in zijn restaurants EssenCiel en Merkat tovert hij culinaire hoogstandjes tevoorschijn, die blakend van maturiteit, creativiteit en precisie, op je tafel belanden. Hij opereert vanuit het hart van Leuven en toont je met plezier meer van zijn stad.


“Al snorrend op de Vespa, vind ik inspiratie.”


Waar in Leuven vind je inspiratie?

Die vind ik meestal op weg naar het werk, al snorrend op de Vespa. Wanneer ik 's avonds door de straten en langs de vaart rij, dan wordt mijn hoofd vrij en komen nieuwe ideeën in me op. Ook de groentenkraampjes op markt op vrijdagochtend zijn een bron aan input.


Waar in Leuven eet je je laatste avondmaal?

Zonder twijfel bij mijn tante. Ik kreeg het kook-gen van haar over, zij was de kokkin van de familie. Ik zou dan de inkopen doen en bereid samen met haar de lekkerste boerenkost!


Hoe ziet een ideale dag in Leuven eruit voor jou?

Die valt sowieso op een zondag, onze sluitingsdag. Dan ga ik eerst op het gemak ontbijten, wandel door de stad en langs de vaart, strijk neer op een terras om eens helemaal tot rust te komen. Een snelle hap of diner bij één van de vele collega's en nog een drankje met de vrienden ter afsluiting.


Www.essenciel.be