Marie Wynants

Marie Wynants

Marie Wynants (25)

Epileptic Photographer —Voyeuristic Director

RISING & SHINING. MARIE WYNANTS. BORN AND RAISED IN GENT. ZE MAAKT PRACHTIGE FOTO’S VOOR ONDER ANDERE OSCAR AND THE WOLF, BAZART, REGISSEERT CLIPS EN IS DIKKE MAATJES MET DJ CHARLOTTE DE WITTE. EN GENT? ZIT IN HAAR BLOED. 

Waar ga je graag eten in Gent?

“Ik ben tuk op de spaghetti à la crème in de Martino, een begrip in Gent. Toen ik nog in Gent woonde, ging ik vrijwel wekelijks langs! Waar ik graag ga voor een kopje koffie is de oude, no-nonsense Mokabon. Geen hippe barista-koffiebar, maar een klein en gezellig koffiehuis, met een gezellige drukte. En als grote noodle-fan moet ik mijn maandelijkse portie noodle-soup van de Golden Gai. Anders word ik vervelend (lacht).”

Waar in Gent vind je inspiratie?

“Op talloze plekken, maar ik ben nog steeds zeer gecharmeerd door de Glenn Sestig- architectuur in de Walpoortstraat, vlak aan het water. Toen ik nog dansles volgde, passeerde ik er vaak en ik ben er altijd al door geïntrigeerd geweest. Er hangt een vleug mystiek rond.”

Waar ga je shoppen in Gent?

“Je vindt me regelmatig in RIO, de conceptstore van Christina De Kerpel, de dochter van de befaamde Gentse bokser Freddy De Kerpel. Ze verkoopt er heel leuke juwelen, accessoires en een aantal mooie collecties. Ik ga ook graag naar NU-Store, weliswaar een mannenwinkel, maar ik draag mijn kleren graag oversized. Mijn lief moet er maar mee leren leven dat ik af en toe zijn kleerkast plunder.”

Wat is je volgende project?

“Mijn volgende shoot is voor Karolin Van Loon, een waar ik mezelf nog eens mee uitdaag met stillevens. Ik kijk er echt naar uit. Over de volgende shoots kan ik nog niet teveel zeggen, maar het wordt alvast een leuke mix tussen mode en artiesten. Op grotere schaal ga ik me volgende jaar wel wat meer bezig houden met het buitenland, België is leuk, maar begint toch beetje klein te worden ... Maar, eerst en vooral staat er een lange trip naar Sri Lanka op de agenda, met mijn lief.”

mariewynants.com