Louise Mertens

Louise Mertens

“Expo's, feestjes, toffe bars, de modecultuur, de markt ... hoe kan onze koekenstad nu niet inspireren”


Louise Mertens heeft haar eigen fine art studio in Antwerpen. Geïnspireerd door alles wat ze tegenkomt maakt deze Antwerpse telkens weer prachtige beelden. Onlangs verzorgde ze ook de productie van de openingscampagne van DIVA Home of Diamonds. Je kan haar werk regelmatig bewonderen op tentoonstellingen over de hele wereld. Echt eentje om te volgen dus. Ook door haar Antwerpen...

Waar in Antwerpen vind je inspiratie?

“In de veelzijdigheid. Antwerpen heeft zoveel te bieden! Deze multiculturele stad is elke dag in beweging. Ondernemen, respect, creativiteit en zelfontplooiing, nooit was er in mijn ogen zoveel vrijheid voor mensen die er goesting in hebben. Daar plukken we nu de vruchten van. Expo's gebracht door groot en klein, talrijke feestjes, restaurants, toffe bars, de modecultuur, de markt ... hoe kan onze koekenstad nu niet inspireren...”

Waar in Antwerpen eet je je laatste avondmaal?

“Easy one: Camino. Naast de zalige keuken en gerechten die overlopen van passie is Camino voor mij nog zoveel meer. Ik woon in de Antwerpse Sint-Andrieswijk vlak bij Camino en de kok is al jaar en dag mijn beste vriend. In dit restaurant primeren oprechtheid en passie. Dé ontmoetingsplek waar steevast mijn beste avonden met mijn beste vrienden starten.”

Wat is jouw leukste herinnering in Antwerpen?

“Antwerpen in de zomer. Spontaan met een flesje lekkere wijn en tapas aan een van de toffe spots langs de Schelde, food markets, bomvolle terrasjes, gezellige avondfeesten van Borgerhout tot Antwerpen Zuid, rommelmarkten, de markt ... In de zomer komt iedereen buiten, en ik ook!”

www.instagram.com/louisemertens

www.louisemertens.com

Louise Mertens