Recept: Kruidige linzensalade met geroosterde bloemkool

Recept: Kruidige linzensalade met geroosterde bloemkool

Kruidige linzensalade met geroosterde bloemkool

Soepplus


8 personen

Bereidingstijd: 45 ‘(+ 1 nacht weken van de kikkererwten)


Benodigdheden:


250 g groene linzen

1 bloemkool

olijfolie

peper en zout

halve bundel koriander

halve bundel platte peterselie

halve bundel bieslook

geweekte kikkererwten of blikje kikkererwten

rode ui

citroen


Bereiding :


Verwarm de oven voor op 220°C. 

Kook de groene linzen 25’ en giet af. Kook de kikkererwten 30’ tot ze zacht zijn (niet van toepassing bij erwten uit blik). Snij de bloemkool in plakken van 1 cm dik, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze tot ze lichtbruin kleuren in een oven op 220°C. Snij alle groene kruiden fijn. Meng olijfolie met citroensap, peper en zout. Meng de linzen, kikkererwten, geroosterde bloemkool, kruiden en dressing. Snij een rode ui fijn als garnituur. Je kan dit gerecht lauw of koud serveren, als gerecht of bijgerecht.