Katrien Herdewyn

Katrien Herdewyn

Deze krachtpatser trekt haar eigen gewicht maal drie: wetenschapster, designer en onderneemster, ze is het. Een vroegtijdige liefde voor schoenen zette ze, na het behalen van haar doctoraat in de nanotechnologie, om in een onderneming: Elegnano, een lijn van high-end designerschoenen die dankzij de geïntegreerde nanotechnolgie niet vuil worden, zag het licht in 2015. Over Katrien valt nog hopen te schrijven, dat staat als een 10 inch stiletto, maar waar brengt haar hoogtechnologisch schoeisel haar in Leuven?


“ Op Leuven Kermis verlies ik nog steeds de tijd uit het oog.”


Waar in Leuven kom je tot rust?

Net buiten het centrum, in Heverlee, ligt het Arenberg kasteel. Tijdens mijn opleiding tot burgerlijk ingenieur kwam ik vaak in deze buurt. Ik zit hier graag in het gras of kom er picknicken en kijk rond me: naar de vogels, de voorbijgangers, de eenden …


Waar in Leuven ga je graag shoppen?

Ik hang graag rond in de Parijsstraat en Mechelsestraat. Bij Pauli (stoffen) vind ik mijn gading. Al sinds mijn kinderjaren ben ik gefascineerd door texturen en stoffen, ik bevoel die graag en verzamel die. Thuis heb ik een ganse collectie liggen die ik ooit omtover tot kleding. Bij Gigi stil ik mijn honger naar lekker Italiaans. Ik heb Italiaanse roots en kom beroepshalve ook vaak in Italië; binnenstappen bij Gigi is als een mini-trip naar daar.


Wat is je leukste herinnering aan Leuven?

Dat zijn er wel wat! Maar Leuven Kermis heeft een streepje voor. Ik woonde in Wezemaal, even buiten Leuven, we kwamen niet elke week naar de stad. Leuven Kermis was een jaarlijkse vaste waarde. Mijn zus en ik keken er dan ook reikhalzend naar uit: de lichtjes en geuren, de sfeer … Er was bijvoorbeeld ook die keer dat we erin slaagden te verdwalen in het spiegelpaleis en onze papa ons moest komen 'redden'. Ik keer traditiegetrouw elk jaar terug naar de kermis met mijn beste vriendin en ik verlies mezelf (en de tijd) nog steeds uit het oog.


Www.elegnano.com