Isabeau Verbist

Isabeau Verbist

Isabeau Verbist - Fashion & lifestyle schrijfster

25 JAAR GELEDEN KWAM BRUISBAL ISABEAU LACHEND EN WEL DE WERELD IN. SINDSDIEN VERSPREIDT ZE EN HEEFT ZE OOG VOOR AL HET MOOIS RONDOM HAAR. ZE ASSEMBLEERT DIE IMPRESSIES IN EEN PASTELKLEURIG EN PROFESSIONEEL GESCHREVEN GEHEEL. ONTMOET 'ONZE' ISABEAU (JAWEL! CITYZINE RIJFT KWALITEIT BINNEN ALS WE DIE ZIEN) EN HAAR WONDERFUL, WONDERFUL WORLD.

Isabeau, aan jou het woord!

Geboren te Knokke, getogen te De Haan, en niet van plan weg te gaan (lacht). Na een Master in de Taal- en Letterkunde en een redactionele stage op ELLE.be is mijn mode- en talenknobbel nog meer gegroeid, met als resultaat: Let’s Talk Fashion. Ik kleed tekstueel winkels, merken, agenturen en magazines aan. Je vindt me ook bij Maison L’Oxygène, een multibrand parel aan de kust, waar ik o.a. het huismerk SEV mee ontwerp.

Waarom kies je expliciet voor een job in de fashionwereld?

Mode is voelen, denken, spreken ... kortom zijn. Het is een taal waarmee ik mezelf uitdruk, en taal is een mode waarin ik woorden match. Met Let’s Talk Fashion heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt.

Waar zie je jezelf binnen 5 jaar?

Aan ’t zeetje, met mijn vriend Arne en katje Paquita. Op werkvlak hoop ik de transitie van online naar print te kunnen zien. Onlangs schreef ik voor het Oostends magazine OMAG mijn eerste artikel, en dat hangt nu ingekaderd boven mijn kledingrek. No joke. En misschien run ik wel een eigen magazine, wie weet. Oh, en fashionweek bijwonen als journaliste!

Wie geniet jouw bewondering?

De bijna 70-jarige Anna Wintour, al meer dan 30 jaar hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Still alive and kicking en geridderd door de Queen, pent ze haar modeverslagen neer als geen ander.

Je bent de ideale persoon om de hotspots aan de kust aan te wijzen. Go!

Een lunch break in Cultuurcafé De Grote Post in Oostende of op het terras van Hotel Du Parc. Een afterwork-drink in Ipanema in De Haan (fun fact: hier mag je de pindadoppen op de grond laten vallen!). Mijn interieur kleed ik aan met Fleur de Lies #greenlover of Soleil Vert, en mezelf met SEV uit Maison L'Oxygene. Eigen makelij! En verder? Heb je een paar pagina's? (lacht) Een greep dan maar: Cocktailbar the Pharmacy in Knokke, restaurant Yelo in Wenduine, tapasbar Bodega Latapa in De Haan, conceptstore ANDRS in Bredene, Lizette in Oostende ... Tip voor als het regent: het balkon van Cinema Rio in De Haan. Één zaal, één film en een old school popcornmachine. Lekker vintage!

Stel, je wordt burgemeester van De Haan. Wat is het eerste dat je doet of verandert?

De Haan in een jonger jasje steken, bijvoorbeeld met een hippe co-workspace en een nieuwe plek voor events. Wel trouw aan de charmante Belle Epoque stijl. En aub: een take-away die lang open is!

-----------------------------------

www.letstalkfashion.be

@letstalkfashion.be