HOT PUFFED YAKINIKU RIBS

RECEPT DOOR CHARBON

HOT PUFFED YAKINIKU RIBS

4 personen 30 minuten

Benodigdheden

Voor de gelakte ribben:

  • - 600g ibérico ribvlees
  • - 10g gemalen zwarte peper
  • - 40g chilipoeder
  • - 40g komijnpoeder
  • - 100g ahornsiroop
  • - 100g abrikozencon tuur

Voor de perzikensalsa:

  • - 3 gele perzikken
  • - 1 groene peper
  • - 1 medium rode ui
  • - 2 limoen
  • - 1 tomaat

Voor de gepekelde ananas:

  • - 1/4 ananas
  • - 100ml ananassap
  • - 20ml witte wijnazijn
  • - 3 kruidnagel
  • - 5 slagen zwarte peper (molen)

Voor de korianderdressing:

  • - 200ml Griekse yoghurt
  • - 200g koriander


Gepekelde ananas: Snij de ananas in brunoise (kubusjes van 5mm). Mix het ananassap, de witte wijnazijn, kruidnagel en zwarte peper en laat de brunoise hierin marineren. (ong 4u, hoe langer hoe beter!)

Perzikensalsa: Snij de perzik in schijven van ongeveer 5mm en grill of bak goudbruin. Hak grof. Kook de tomaat 10tal seconden

in kokend water en pel ze. Verwijder het binnenste gedeelte en snij de buitenkant in brunoise. Snij de groene peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hak fijn. Versnipper de rode ui. Meng het geheel in een mengkom en fris aan met het sap van de 2 limoenen. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

Korianderdressing: Gebruik hiervoor een blender. Snij de koriander mooi jn (steeltjes ook!) en blend deze samen met de Griekse yoghurt. Kruid mooi af naar smaak met peper en zout, eventueel wat limoensap.

Ribben: Maak een mengeling van de zwarte peper, chili en komijn. Kruid hiermee de ribben en laat 1u marineren. Mix de ahorn- siroop en abrikozencon tuur tot een mooie gladde laque.

Grill de ribben krokant op de barbecue

en bestrijk ze meermaals met de laque

tot deze mooi stroperig rond het ribvlees hangt. Dresseer op het bord, besprenkel met enkele gepekelde ananaskubussen. Een hoopje salsa ernaast. Korianderdressing errond, et voilà.

Smakelijk!

ps. Zeer lekker met krieltjes uit de oven of puree!