Homemade bananenbrood

Homemade bananenbrood

Vers homemade bananenbrood


Voor 4 personen

Bereidingstijd: 1u

Ingrediënten: 

  • 250 g bloem 
  • 200 gr bruine suiker
  • 2 rijpe bananen
  • 125 neutrale olie
  • 150 ml amandelmelk
  • 130 g verse noten (mix mag, of naar keuze)
  • 1 el citroensap
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el bicarbonaat 


Verwarm de oven voor op 160°C. Weeg de bloem zorgvuldig af en doe ze in de mengkom (je kan een keukenmachine gebruiken). Voeg het bakpoeder en het bicarbonaat toe. Doe de noten in een blender, maal grof en doe ze bij de bloem. Pel de bananen en breek ze in stukken. Doe ze in de blender. Voeg de amandelmelk toe en de neutrale olie en mix alles glad. Vet een bakblik in met wat olie en bestrooi het blik met een beetje bloem. Kantel het bakblik tot de bloem alles bedekt, giet het beslag in een bakblik en laat 35’ bakken. Haal uit de oven en bedek met aluminiumfolie (pas op, heet!) en laat het vervolgens nog eens 35’ bakken. Prik in het brood om te checken of het gaar is. Blijft er niets meer hangen aan je prikker, dan is alles gaar.