HANDGEPELDE GARNALEN MET COUSCOUSBLOEMKOOL

HANDGEPELDE GARNALEN MET COUSCOUSBLOEMKOOL

4 personen 60'

Benodigdheden

600g ongepelde Zeebrugse garnalen

200g gepelde garnalen

Voor de couscous:

  • - 1 st. bloemkool
  • - 250gr. water + 250 gr. keukenazijn
  • + 250 gr. suiker
  • - 100 gr. mosterdzaad
  • - 100 gr. water + 100 gr. keukenazijn
  • + 50 gr. suiker
  • - zeesla

Voor de tomatenthee:

  • - 250g tomatensap
  • (in esjes of pulp van verse tomaten)
  • - 250g melk
  • - de koppen van de garnalen
  • - vadouvan (kruiden)

Voor de sorbet:

  • - 250g kippenbouillon
  • - 250g pickles
  • - 50g suiker
  • - 250g Griekse yoghurt
  • - vissaus
  • - ricotta
  • - Marokkaanse citroen
  • - veldsla of tuinkruiden


Pel de garnalen en hou de koppen apart.

De couscous: Snij de bloemkool in roosjes en hak in een blender met mes tot de struc- tuur van couscous. Breng het water, azijn en suiker aan de kook en giet kokend over de bloemkool. Dek af met plastic folie en laat in de koelkast minstens 24u. marineren. Kook de mosterdzaadjes met het water, azijn en de suiker zo’n 45 minuten tot een ingedikte massa, laat afkoelen. Meng de couscous (hou het pekelvocht apart) met de mosterd- zaad en een weinig vocht van de pekel en de zeesla tot een salade.

De tomatenthee: Kook het tomatensap sa- men met de melk en garnaalkoppen. Draai het vuur uit en laat staan tot het afgekoeld is. Zeef en smaak af met vadouvan. Zet in de koelkast.

De sorbet: Kook de bouillon samen met

de suiker en pickles kort op. Mix met de yoghurt. Smaak af naar wens met de vissaus tot de balans met de suiker goed zit. Draai in een ijsmachine tot sorbet. Heb je geen ijsmachine in huis, vries in in een schaal en schraap tot een granité net voor je opdient. Snij van de Marokkaanse citroen de schil in dunne plakjes.

Werk af: Leg in een diep bord/kommetje of een vorm een laag couscous en verdeel hierop de gepelde garnalen. Neem de vorm weg en werk af met toefjes ricotta en jnge- sneden schil van de Marokkaanse citroen. Werk af met een bolletje sorbet, wat plukjes waterkers of verse tuinkruiden zoals basilicum of bieslook. Schuim de tomatenthee op het laatst koud op met de staafmixer en serveer in een kannetje aan tafel.