Gamba's met sweetchilisaus en wilde rijst

Gamba's met sweetchilisaus en wilde rijst


www.seasons-blankenberge.be

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten

8 tot 10 grote gamba’s

2 teentjes knoflook

olijfolie

150 ml passata van kerstomaat (Elvea)

100 ml sweet chilisaus

100 ml room

2 plakjes kruidenboter

1 zakje wilde rijst

snuif cayennepeper


Bereidingswijze

Gamba’s: verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de gamba’s overlangs van achter de kop tot aan de staart, met een scherp mes. Verwijder het darmkanaal. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de gamba’s kort aan beide kanten. Leg de gamba’s ‘rechtop’ in de pan. Voeg de look toe en laat ze 30 seconden verder bakken. Leg de plakjes kruidenboter in een ovenschaal en leg er de gamba’s per portie bovenop. Giet de (look)olijfolie erover. Zet 6 minuten in de oven.

Saus: hou de pan waar je de gamba’s in bereidde, spoel ze NIET uit, voeg de passata, chilisaus en room toe en laat inkoken op een hoog vuur. Voeg eventueel een snuifje cayennepeper toe, naar eigen smaak.

Wilde rijst: kook de rijst (volgens de instructies op de verpakking) met een snuifje zout.


Afwerking

Dresseer de rijst op het bord en leg de gamba’s er bovenop. Werk af met de chilisaus (op het bord of in een apart kommetje).