Frederic Chastro

Frederic Chastro

De 30-jarige Frederic Chastro mag zich in 2018 een jaar lang als de beste jonge chef van de Benelux voorstellen. De creaties van deze chef met Frans-Colombiaanse roots kan je proeven in Sõma, het restaurant dat hij samen met zijn vriendin, de Belgisch-Griekse Adriana Zafiris, opende in 2017. Wij vroegen de beloftevolle kok naar zijn favoriete plekjes in 't Stad.

Wat is je tweede thuis in Antwerpen?

“Ik voel mij thuis in de Wolstraat, een gezellig straatje waar de bars, restaurants, galerijen en koffiebars mensen goedgezind maken. De straat is niet ver van het Hendrik Conscienceplein, voor mij een van de mooiste plekjes in de stad. In de Wolstraat ben je dicht bij alles en vind je ook alles wat je nodig hebt. Ik kom tot rust bij Normo Coffee, waar de koffie heel lekker is en het team heel vriendelijk. Ongetwijfeld mijn 'woosah-place'!”

Waar eet je je laatste avondmaal in Antwerpen?

“Voor mijn laatste avondmaal ga ik naar Invincible. De comfort food hier maakt iedereen blij! Ik begin met een paté en daarna misschien een côte à l’os. Sowieso sluit ik de maaltijd af met een Chartreuse, mijn favoriete drankje!”

Wat moet iedereen in Antwerpen minstens één keer gezien hebben?

“Voor mij is dat het MAS. Het gebouw is fantastisch, het museum heel interessant en je kan er heel lekker eten met een schitterend uitzicht. Als je er niet wil eten, ga dan gewoon naar het dak voor een 360°-uitzicht over de stad. Geweldig! Ik neem bezoekers ook graag mee naar brouwerij De Koninck, een echte Antwerpse hotspot.”

www.soma.restaurant