Emilie Delorge

Emilie Delorge

Emilie Delorge


Bij Emilie Delorge zit Kortrijk in het bloed. Als geboren en getogen Kortrijkzaan én in haar hoedanigheid van freelance retailmanager voor Shop in Kortrijk kent ze Kortrijk door en door. 


“Ik ben old school en shop graag bij de lokale handel.”


Waar in Kortrijk ga je graag shoppen? 

Overal waar service en kwaliteit primeert (lacht). Ik heb een voorliefde voor Belgische & Italiaanse mode en hou van persoonlijk contact. Ik ben old school op dat gebied en shop graag bij de lokale handel. Voor mij is een kledingstuk of schoenen kopen iets persoonlijks; dat gevoel krijg ik niet bij het online shoppen.


Wat is je leukste herinnering aan Kortrijk? 

De winkel van mijn opa en oma, altijd erg leuk om er na school langs te gaan. Net zoals de jaarlijkse braderie: een feestelijke gebeurtenis! Ik heb er ondertussen al zes georganiseerd. De familie-uitstapjes blijven me ook bij, zeker de verse pannenkoeken die we aten. Ik vind het vandaag mooi om te zien hoe generaties handelaars elkaar de hand reiken. Ik ben blij dat ik als freelancer mee kan bouwen aan die aangename sfeer.


Waar kom je tot rust in Kortrijk? 

Ik hou ervan om naar de etalages te kijken, naar de creativiteit van de winkeliers. Of ik ga even verpozen op het Overbekeplein, het Begijnhofpark – daar staat een prachtige, oude boom - of op een bankje aan de Leie, om mijn dag te overlopen en alles los te laten. Mijn bijna-dagelijkse wandeling door de stad is ook een mooi rustpunt.


www.kortrijkcadeaubon.be 

 www.shopinkortrijk.be