Elfi De Bruyn

Elfi De Bruyn

Elfi De Bruyn – Magic Maker


Zowat het enige voorspelbare aan Elfi De Bruyn is dat ze 34 wordt. De bruisende 'Magic Maker' houdt niet van kaders, niet van een 9 to 5 en des te meer van kleur, glitter, op de grond zitten knutselen in het gezelschap van haar twee honden en zichzelf continu heruitvinden. Wij wilden eens weten hoe zij hààr Antwerpen inkleurt.


Een boek is voor mij als een tastbare droom.”


1. Voor de mensen die jou nog niet kennen: wie ben je, wat doe je?

Ik maak creatieve DIY projecten voor bedrijven en geef workshops waar coaching en creativiteit hand in hand gaan. Uit eigen ervaring weet ik hoe creativiteit mijn wereld kleurt, vormgeeft en gelukkig maakt. Dat geef ik graag door. Verder ben ik ook gek op de smaak van Sriracha saus. Kan iemand dat eens dringend in een ijsje verwerken?

2. Hoe maakte je van je hobby je beroep?

De webshop van Glam at Heart ontstond na vrijwilligerswerk in Thailand. Ik leerde er Kawaï kennen: de kunst om van nagels kleine kunstwerkjes te maken. Ik schreef ook al een poos voor Flair, dus een boek schrijven over mijn creaties was een logische stap. Ondertussen volgden nog drie boeken, waaronder DIY Magic, mijn jongste telg, èn geef ik creatieve workshops.


3. Hoe is het om een zelfstandige, creatieve ondernemer te zijn?

Het is niet altijd unicorns en rozengeur, dat geldt voor elke job. Creatieve jobs worden nog steeds niet door iedereen even au sérieux genomen. Waar ik vooral van hou? De vrijheid om de dag in te vullen zoals ik wil. Ik kan een langgerekt ontbijt nemen, op verplaatsing gaan, tot laat 's avonds werken, … Ik hou ook van de rekeningen te kunnen betalen middels een job die ik met hart en ziel doe.


4. Wat is voor jou de meerwaarde van een boek?

Het gevoel! Een boek in handen te hebben, dat is echt. Het allerfijnste eraan is dat er een gans proces mee gemoeid is. Iemand heeft de tijd genomen om van scratch een idee om te zetten in een boek. Dat vind ik prachtig! Een boek is voor mij als een tastbare droom.


5. Waar hang je uit in Antwerpen? 

Op plekken waar er voor elk wat wils is, er oog is voor duurzaamheid, en er een twinkelende energie hangt. Ik keer ook vaak terug naar dezelfde adresjes. Bij frituur Chips voor de vegan bitterballen en de grappige uitbaters. Bij Cesar voor veggie en vegan verwennerijen en … Sriracha mayo! Bij Sanba voor het glitter toilet! Ook waar er boeken zijn, vind je mij vaak! Bijvoorbeeld in 't Stad Leest of Cronopio. De vegan pannenkoeken bij Murni zijn een aanrader, de cappuccino met kokosmelk bij Caffénation. 's Avonds: Mission Massala. Alleen voor de lichtjes op het plein!


6. Stel, je wordt burgemeester van Antwerpen. Wat is het eerste dat je doet/verandert?

Meer kleur! Geef mij bijvoorbeeld maar vuilbakken in alle kleuren van de regenboog. Ook meer plekken waar allerhande mensen samenkomen of tot rust kunnen komen. Heel belangrijk: in mijn stad slaapt niemand op straat! Iedereen verdient een veilige en warme eigen plek. En voor de viervoeters: meer doggy bars en hond-vriendelijke plekjes, please.Www.glamatheart.com

FB @glamatheart

IG glam_elfi