De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

SIENNA GENT

EINDELIJK IN GENT!

Brabantdam 10-12, 9000 Gent, siennagoodies.com

Sienna’s nieuwe zusje in Gent! Een prachtige verscheidenheid aan zorgvuldig gekozen draagbare, maar unieke stukken voor mode-savvy vrouwen gepresenteerd in een gastvrije en unieke interieuromgeving. Of zoals Sienna’s Su Yin Lam het zelf zegt: “We werden verliefd op Gent en voelden ons er gelijk helemaal thuis! Dus hebben we besloten een sprong in het diepe te nemen en voor de lange termijn te gaan - we’re here to stay!” 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

SAN STYLES

‘DOE KEE ZOT’.

Sint-Corneliusstraat 30 – 9030 Mariakerke, sanstyles.be

Doe kee zot? Vrij vertaald: laat je maar eens goed gaan. Het is San Styles ten voeten uit. Je vindt er een eigenzinnige selectie merken, vol kleur en prints, ... en dat leidt steeds weer tot een coole mix & match. Hier laat je je gewillig even uit je comfortzone halen, voor een vestimentair avontuur. De gezellige setting, fijne ambiance en persoonlijke aandacht vormen de perfecte basis voor het uitproberen van nieuwe combinaties, met matching accessoires. Try it! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

KABINET BELGE, DEPARTEMENT GENT

BELGISCH ONTWERP. BELGISCH BLOED. BELGISCH GOED

Oudburg 19 – 9000 Gent, kabinetbelge.be

Sinds half oktober kan je in Oudberg – gezellig langs het water – bij Kabinet Belge, Departement Gent, terecht voor talloze originele, vaak handgemaakte spullen die – bijna allemaal – het ‘made in Belgium’-label dragen. Het initiatief is van Jonathan Vandegaer die in navolging van het Kabinet Unique in Antwerpen in Gent een soortgelijke winkel wilde openen. En aldus geschiedde. Wie de ontwerpers van vandaag wil ontdekken, het is hier te doen. Je vindt er onder andere werk van Het Ministerie van Unieke Zaken en nieuwe en lokale ontwerpers zoals J-oké, Bella Storia, Soy Scents, het glas dorp en tinedegroote. Talent rechtstreeks van lokale bodem. De creatievelingen zelf houden de winkel beurtelings open. 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

SCOOPSTORE.

RUIMTE VOOR OPKOMEND TALENT

Hoogpoort 57, 9000 Gent, scoopstore.com/stores

Er waren Scoopstores in Antwerpen, Mechelen en Maastricht. Sinds vorig jaar zit er eentje in Gent (en nu ook een in Eindhoven). Scoopstore geeft startende labels de kans om hun ontwerpen en designs in een fysieke omgeving aan het publiek te presenteren. Shoppers vinden er een ruime waaier aan originele producten en merken, van tapijten uit kledij tot 3D-gelaserde GSM- hoesjes. Met 250m2 biedt Scoopstore Gent onderdak aan méér dan 60 lokale, nationale en internationale labels. Het is dé Gentse hotspot voor al wie houdt van opkomende merken en creatief talent. Checkeeeuh! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

SIKKEMA

ZUSSEN, MODE, LIEFDE.

Kortrijksepoortstraat 122, 9000 Gent, sikkema.be

Made to measure, met veel aandacht voor individualiteit. De zusjes Sikkema gidsen je met veel enthousiasme voor het creatieproces van je unieke kledingstuk. Ze starten vanuit een basismodel en eindigen met een fantastisch mooi stuk, ... kies je model uit de collectie en personaliseer het helemaal tot je tevreden bent: lengte, type mouw, stof, afwerking... maten laten nemen, even wachten, passen, aanpassen en: wow! Oh, en vergeet niet: Sikkema is verkast naar een groter pand! More to love! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

THE MANUFACTORY

RECORD BAR/MAKER STORE/ATELIER

Onderstraat 21, 9000 Gent, the-manufactory.be

‘We started The Manufactory by combining our passion for both music and design, and each other. We want to encourage people to discover new makers and get inspired to make themselves.’ Komt binnen, zo in het Engels. The Manufactory is een 'record bar' en 'maker store' in de Onderstraat, in het teken van Belgische makelij. De bar zorgt voor een laagdrempelige toegang tot unieke artiesten. De winkel stelt deze diepgaand tentoon. Veel ineen, dus: bar, winkel, atelier, plek voor workshops en concerten, muziek,

ontmoetingsruimte... In de Maker Store stellen opkomende Belgische designers tentoon, in de Record Bar ligt de focus op (het ontdekken van) muziek, ... gecombineerd met ontbijt, lunch of apero. Een multi-disciplinaire plek, waar het leven helemaal beleefd wordt, vanuit een grote liefde voor creatie en dadendrang. 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

IDA

EASY AND HAPPY SHOPPING

Sint-Pietersnieuwstraat 44, 9000 Gent, idastore.be

Ida? Yes! Waar voorheen Rewind Women huist, zit al geruime tijd Ida. Zelfde uitbaters, andere naam. Zelfde sfeer, prachtig aanbod en een leuke laisser-aller sfeer. Ida staat bekend om zijn mooie, eclectische selectie aan Scandinavische/Franse merken én – ook wat grappig – een schaaltje hondenbrokjes/treats voor hongerige viervoeters. Zin in private shopping? Kan ook! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

ZUSSE

NIETS VAN WAARDE GAAT VERLOREN

Bennesteeg 4, 9000 Gent, zusse.be

Wat gebeurt er als twee zussen hun passie voor tweedehands én kinderkledij en speelgoed combineren? Dan krijg je Zusse, een fijn snuisterhuis in the cosy Bennesteeg waar je een bonte verzameling vindt aan educatief/verantwoord kinderspeelgoed en – kledij. Zussen Hannelore en Annelies – de eco/duurzaamheid-gedachte waart door het aanbod – blazen speelgoed en kleren een nieuw leven in, omdat kinderspullen vaak maar voor zeer korte tijd gebruikt worden. Met elke dag nieuwe en met zorg geselecteerde stukken. Voor mensen met (jonge) kinderen (maat 50 tot 152), een absoluut must-visit-adresje. 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

EDGY STATEMENTS

GEDURFDE JUWELEN VOOR UNIEKE VROUWEN

Brabantdam 24, 9000 Gent, edgystatements.com

Gent en juwelen: one love. Laten we stellen: als de stad zelf al een juweel is, dan gedijen andere juwelen mooi in de moederschoot. Enise Avci opende in de Brabantdam een edgy juwelenzaak, een plek die kleur en durf ademt, en een prachtige collectie eigentijdse juwelen die – zoals Enise het zelf aangeeft ‘een schild zijn naar de buitenwereld dat zegt: don’t touch me’. Oosterse en Egyptische toetsen, uitgesproken design en sterke vrouwelijke energie. Langsgaan? Niet twijfelen! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

LES SOEURS

DRIE ZUSSEN DELEN EEN PASSIE VOOR MODE.

Brabantdam 15, 9000 Gent, lessoeurs.be

Wat begon in 2011 vanuit een grote liefde voor mode en sieraden ontwikkelde zich op een paar jaar tijd tot een label met ondertussen vijf vestigingen (Knokke, Antwerpen, Hasselt, Maastricht). Prachtig! Jules, Kay en Clio kiezen voor hun collectie items met de mooiste edelstenen, natuurlijke leders en kostbare metalen vanuit de hele wereld. Ze doen ook homeparty’s waar ze hun collectie bij jou thuis tentoonstellen. Why wait to shine? Of zoals Annie Lennox van Eurythmics het zei: ‘Sisters are doin' it for themselves. Standin' on their own two feet.’ 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

MAMAZOET

ECOLOGISCHE BABY- EN KINDERWINKEL

Oudenaardsesteenweg 35, 9000 Gent, mamazoet.be

Gloednieuw, ecologisch. De Gentse ondernemers kiezen resoluut de kaart van duurzaamheid. Dat deed ook Laura De Rycke die deze nieuwe zaak boven het doopvont hield. Laura kreeg het idee voor deze winkel toen ze zelf op zoek was naar een cadeautje voor een vriendin en ze besloot om haar favoriete merken onder te brengen in een webshop; en van het een kwam het ander. Vandaag kan je bij Mamazoet – de fysieke winkel – terecht voor eco-friendly producten uit eerlijke productie, zoals de ‘groenste’ kinderwagen around: de ‘Greentom’, een lichtgewicht kinderwagen uit gerecycleerde PET-flessen die meegroeit met het kind. Mamazoet? Doet wat moet! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

STUDIO AMA

DOE WEL EN ZIE NIET OM!

Dampoortstraat 42, 9000 Gent, 9000 Gent, studioama.be

Studio AMA is het geesteskind van Soraya Wancour, een alternatief label dat gelooft in slow fashion, de kracht van eenvoud en elegantie. Met Studio AMA wil Wancour niet enkel een antwoord bieden op de heersende mode-industrie, maar mensen ook bewust maken van waar mode vandaan komt. Hier krijg je verantwoord design, met kleding en accessoires uit restafval van lokale textielindustrieën. Kortom: ethische mode. AMA organiseert verder ook workshops rond duurzaam gebruik van kleding. Prachtig concept! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

LIVING DESIGN

MEER DAN DESIGN!

Brabantdam 9, 9000 Gent, Deinsesteenweg 94, 9031 Drongen, livingdesign.be

Je kon voor al je interieur-verzuchtingen al terecht bij de webshop/conceptstore in Drongen, in een prachtige showroom, waar je een fabuleus aanbod vindt aan Scandinavisch/Belgisch design: meubelen, verlichting, outdoor-spullen, gifts en dies meer. Sinds kort vind je Living Design ook in Gent-centrum: Living Design opende een POP-UP GIFT-shop, waar je je kan verliezen in all things interior, van dinsdag tot en met zaterdag, van 10u tot 18u. 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

PAARL

‘CAUSE SHE’S SO AAAAWESOOOOMEE!!’

Onderbergen 74, 9000 Gent, paarl.be

Uniek. Vernieuwend. Doordacht. Compromisloos en met een originele twist. Voor wie op zoek is naar een aparte handtas is Paarl hét adres. Weg van het traditionele, en vervaardigd met een ‘ik doe het maar lekker zelf’-insteek, in een mooie combinatie van niet alledaagse grondstoffen zoals koebont en rubber. Alle Paarl-handtassen zijn handgemaakt, ambachtelijk vervaardigd en onderworpen aan de hoogste kwaliteitsnormen. En die awesome? Slaat op Pearl De Buck, de vrouw achter de tassen. 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

MAIS OUI

TWEE ZUSSEN, EEN DROOM

Nederkouter 147, 9000 Gent, Mais-oui.be

Er was al een Mais Oui in Brugge. En nu is er ook een vestiging in Gent. Cheer, cheer, cheer! Zussen Emanuelle en Charlotte Behets zitten niet stil. Omdat er heel wat Gentenaars naar Brugge afzakten of bestelden via de webshop, was de keuze snel gemaakt. Pand zoeken, plannen maken, aankleden en ... tadaah! Grand opening. En zoals ze het zelf omschrijven: “Onze merken zijn een fijne mix, heel persoonlijk uitgekozen omdat we steeds uitgaan van onze eigen stijl en leefwereld. Centraal staat de zelfbewuste vrouw, elegant en toch een tikkeltje rock ’n roll.” Go! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

MUCHWOW SHOP

JAPANSE HEBBEDINGEN

Haringsteeg 5, 9000 Gent, muchwowshop.com

Gent heeft altijd al iets werelds gehad. Dat is historisch zo gegroeid. Of er eeuwen geleden al veel Japanners rondliepen in de stad, daar hebben we het gissen naar. Maar wie houdt van Japan, hoeft geen duizenden kilometer meer te vliegen. Sinds augustus kun je in de Haringsteeg immers je hart ophalen bij Muchwow, de shop van Tine Guns en Didier Volckaert, die hun liefde voor all things Japan bundelen in een heuse Japanse giftstore. Je vindt hier een uitgebreid gamma aan hebbedingen en gadgets: speelgoed, papierwaren en pennen, cult, manga, snoep, boeken en cosmetica. Zorgvuldig uitgekozen. Hai! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

UMBER & SMOKE

VAN AARDE NAAR VUUR ...

Dampoortstraat 91, 9000 Gent, umberandsmoke.com

Als het tijd is om je interieur wat op te frissen én je bent op zoek naar iets met een ‘certain je ne sais quoi’ moet je beslist eens langsgaan bij Umber and Smoke. In één van de levendige straten net buiten het centrum vind je inspirerende collecties, gaande van originele meubels tot decoratie, voor je woon- en eetkamer. En, je betaalt je geen gat in je hand. Centraal hier staan aarde en vuur, de twee elementen die aan de basis liggen, voor de stijlvolle inkleding: natuurlijke materialen, warmte, zachte verlichting, aardse kleuren, texturen, comfort, creativiteit, fauna & flora ... Beslist een bezoekje waard! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

AMPERSAND & ROARK

FASHION, FURNITURE, ACCESSOIRES UNDER ONE ROOF!

Serpentstraat 5, 9000 Gent, ampersandshop.be

Wie zijn meubels en kleding graag strak ziet, met een zweem van laissez-faire en Scandinavische hygge, één adres: Serpentstraat 5. Je vindt er een creatieve mix, eclectisch – nieuwe en gevestigd - met een mooie eenvoud in merken als Minus en Wackerhaus, en een dash of playfullness bij de felle, aparte truien van het Poolse merk Aloha From Deer. Qua accessoires kan je hier ook je hart ophalen: je vindt er onder andere bijzondere houten juwelen van Salomé Charly en het gloednieuwe handtassenlabel STN. Een gezellige, persoonlijke sfeer en een familiaal karakter. Go now! 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

BOUTIQUE & BOISSONS

JUWELEN, KOFFIE EN BUBBELS!

Vlaanderenstraat 66, 9000 Gent, facebook.com/boutique.et.boissons

Gent is een plek waar ondernemers elkaar inspireren. Boutique & Boissons is daar het perfecte bewijs van. Knus in de Vlaanderenstraat combineert Boutique & Boissons – in een mooi, ietwat Frans geïnspireerd interieur à la Parisienne - de liefde voor juwelen met het schenken van lekkere koffie (met een Gents neuzeke als amuse-bouche), een glaasje champagne, cocktails of een lekker wijntje. Geflankeerd door een lekker en verfijnd hapje maakt het je bezoek helemaal af. Wie op zoek is naar een eigentijds juweel, krijgt hier ruim de tijd om te kiezen en te proberen. Het hartelijke en deskundige advies is een absolute meerwaarde. 

De 20 nieuwste shop adresjes in Gent

SPATZ

ONTDEK SCHOONHEID!

Bennesteeg 1A, 9000 Gent, spatzindebennesteeg.be

Van een carrièreswitch gesproken: Annie Spatz ruilde haar bloeiende dierenartsenpratkijk voor een tweedehandswinkeltje, waarin ze zich omringt met mooie spullen, een beetje ‘Paris chic’: glas en kristal, zilver, mooie schotels uit Italië en Japan, een prachtige collectie handtassen, sjaals, mantels en jurken. Kortom, een perfect snuisterplekje.