De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Cocquus - Let’s cook

Langestraat 119, 8000 Brugge, cocquus.com

Het leven is voor de durvers! In de Langestraat in Brugge staat er zo'n durver achter het fornuis. Niels Floréal startte dit jaar in het pand waar voorheen 't Jong Gerecht gevestigd was zijn eigen zaak, zonder de klassieke hotelschool te doorlopen of uit een horecafamilie te komen. Hij deed tonnen ervaring op in andere hoogstaande restaurants en deze kans greep hij met beide handen. Bij Cocquus kom je voor de klassieke Frans-Belgische keuken in een modern jasje. Wij zijn vooral fan van de groenten, die Niels op een verrassende manier op je bord tovert. Dit is een adresje om in de gaten te houden!

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Je - Franse keuken op Spaanse wijze

Langestraat 83, 8000 Brugge, jerestaurant.be

JE even in een heerlijk Frans restaurant wanen? Hier proef je de klassieke Franse keuken, geserveerd als tapas. Neem je tijd en geniet van voorgerecht tot dessert, want dit is een echte verborgen parel. Op het menu? Rillettes van sardines, parmentier van eend confit en champignons, kipfilet met sinaasappelsaus, tartiflette... Komt het water je in de mond? We geven je geen ongelijk...

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Paula Mostaert - een heerlijke hotdog in art nouveaupand

Geldmuntstraat 9, 8000 Brugge, facebook

Een restaurant met de naam Paula Mostaert? Dat kan niet anders dan gewéldig zijn! Paula Mostaert - de naam van de oma van uitbaatster Sarah - is het eerste hotdogrestaurant van Brugge. Het koppel achter de zaak deed inspiratie op in het buitenland en vond een prachtig art nouveaupand. Op het menu geen basic hotdog, maar wel bijzondere creaties met de namen Heart of Gold, True Blue of Rock The Kasbah. Tip: vegan? Jep, hier kom je aan je trekken!

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Au Gusto - double the fun

Oud Sint Janshospitaal, 8000 Brugge, au-gusto.be

Een vleugje Italië - en in het bijzonder Milaan - vind je in het hart van Sint-Jan. Hier kom je voor echte Italiaanse wijnen, lekkere cocktails en een authentieke keuken, bereid door de twee chefs Alessandro en Alex. Au Gusto heeft maar liefst twee terrassen. Op het Florence terras waan je je zo met vakantie. Onze favoriet? Het Venetiaans terras waar je aan het water kan genieten met je snoet in de zon... Salute!

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Smaaak - niet zomaar een koffiebar

Jozef Suveestraat 20, 8000 Brugge, smaaak.be

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt: je gaat ergens een koffie drinken en wordt helemaal verliefd op het interieur van de zaak. Geen probleem bij Smaaak - met drie a's - want hier is alles gewoon te koop! Architect Thomas Coucke toont in zijn zaak in het ondertussen hippe Suveestraatje zoveel mogelijk stijlen en mogelijkheden. En dat terwijl je kan genieten van een hapje en een drankje. Wij zijn verkocht!

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

De Brugsche tafel - 100% veggie

Mallebergplaats 7, 8000 Brugge, debrugschetafel.be

Op een boogscheut van de Burg vind je De Brugsche Tafel. The future is plantbased, dat weten de uitbaters helemaal zeker! Dit restaurant is honderd procent veganistisch. Geen vlees, vis, zuivel en andere dierlijke producten dus. Hier staan groenten helemaal in de spotlight. Op het menu lekkere vegan versies van lasagne en verschillende soorten pasta's maar ook wafels, bagels en heel veel soorten sapjes. Leuke extra: geen tijd? Er is ook take-away beschikbaar!

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

The pastry Y' art - patisserie met een tikkeltje meer

Sintsalvatorskerkhof 18, 8000 Brugge, thepastryyart.be

We bekennen... We zijn verzot op alle taartjes. En dat patisserie een echte kunst is, weten ze bij The Pastry Y'art. Yoran en Yara (vandaar de Y) openden hun zaak in de schaduw van de Sint-Salvatorskerk. Yoran verdiende al zijn sporen als patissier bij onder meer Hertog Jan. Leuk is dat je Yoran live aan het werk kan zien! In de toonbank ligt ook lekker brood en knapperige pistolets, maar hier kom je vooral voor alles bij de koffie. Onze favoriet? De appeltaart in de vorm van een roos. Niet alleen lekker maar ook nog eens prachtig op je bord. What's not to love?

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Velusso Store - voor de fietsliefhebbers onder ons

Zilverpand 26, 8000 Brugge, velusso.co.uk

Wat een fijn concept! Het Britse Velusso streek onlangs neer in het Zilverpand. Wielerfanaten halen hier hun hartje op, want deze bar is niet zomaar een horecazaak van dertien in een dozijn. Bij Velusso draait alles rond de fiets. Boek je volgende fietsvakantie of shop een nieuwe wieleroutfit. En dat terwijl je een Kwaremont drinkt en naar een wielerklassieker op groot scherm kijkt. De zaak kreeg trouwens de nickname 'Huis van de Leeuw' mee, naar wielerlegende Johan Museeuw die zijn schouders mee onder de zaak zet. En een tip voor de freelancers onder ons: er is hier ook een co-workingspace. Hup, spring op je fiets naar Velusso!

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

House of Waffles - van zoet tot heerlijk hartig

Wollestraat 31, 8000 Brugge, thehouseofwaffles.com

Denk je dat je ondertussen wel weet hoe een wafel hoort te smaken? Think again! Bij House of Waffles heb je de keuze tussen de traditionele zoete wafels zoals de Luikse en Brusselse, maar ook hartige wafels staan op het menu. Wat dacht je van een wafel met mozzarella, ham of een spiegelei? Combinaties die allen verrassend goed werken. Met succes, want het kan hier druk zijn! Leuk: je kan hier ook je eigen wafel samenstellen.

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Otto Waffle atelier - een echte Brugse wafel

Katelijnestraat 1, 8000 Brugge, ottowaffleatelier.be

Geen zin in een Luikse of Brusselse wafel? Bij Otto Waffle Atelier kan je iets helemaal anders eten: een Brugse wafel! Iets gezonder dan een gewone wafel, want uitbater Otto kiest voor olie in plaats van boter en ook de suiker werd vervangen door een variant. De aardbeien die je als topping kan krijgen? Die komen van een lokale boer, net als zoveel mogelijk ingrediënten trouwens. De wafels zijn in de vorm van het beroemde Brugse kant. Meer Brugs kan het haast niet!

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Hill’s Donuts - Donutheaven

Geldmuntstraat 20, 8000 Brugge, hillsdonuts.com

Donutsfans komen hier gegarandeerd aan hun trekken. Bij Hill's Donuts vind je maar liefst meer dan vijftig verschillende soorten donuts. Familie Hillewaere, de eigenaars achter dit concept (vandaar Hill's) verovert langzaamaan het hele land met hun donuts. Sinds kort dus ook in Brugge. En ja, voor kinderen is dit een waar paradijs (de Smurfen, Cars en Frozen op een donut!) maar ook voor volwassenen is dit een toppertje: een donut met speculoos of Nutella? Yes please!

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

De Republiek - must visit

Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge, republiekbrugge.be

Moeten we de Republiek nog voorstellen? Dit is niet alleen een broeinest voor creatievelingen maar ook gewoon een heel lekkere plek om iets te eten. Het interieur werd bovendien onlangs helemaal vernieuwd. Je krant lezen, boterhammen eten en een lekkere soep slurpen? Dit is de perfecte plaats! Tip: wanneer het warm is, neem dan plaats op het grote terras.

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

FlavouRRs - een jonge expert

Noordzandstraat 64, 8000 Brugge, flavourrs.be

FlavouRRs ken je misschien al van de foodtruck aan het station. Sinds kort kan je ook terecht in de Noordzandstraat voor het ijssalon van Robin. Hij is amper 21 jaar, maar heeft bakken kennis als het op lekkere ijsjes aankomt! Wat dacht je van cheesecake-ijs met cookie crumble of amerana-kersen roomijs? Je hoort het al, het is héél moeilijk om hier te weerstaan aan al dat lekkers!

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Bar Bulot - waan je in relaxte Franse sfeer

Torhoutse Steenweg 479, 8200 Brugge, barbulot.be


Jazeker, er is nog héél veel leven na Hertog Jan! In het pand aan de Torhoutse Steenweg waar L.E.S.S. gevestigd was, komt deze herfst een nieuw concept - een Frans geïnspireerde bistro - van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Maar in tussentijd konden de twee niet stilzitten... Samen met Maxime Depreitere en Pieter Lefevere brengen ze op dezelfde plek Bar Bulot. Hier kom je als je houdt van de zeevruchten, vis en schaaldieren die je in Noord-Frankrijk kan eten. Compleet met de meest relaxte Franse sfeer. Van kokkels tot scheermessen, kreukels en wulken: al het beste uit de zee op een fantastische manier klaargemaakt

De 13 nieuwste food & drink hotspots in Brugge

Bar du Bonheur - apéro-time

Westmeers 9, 8000 Brugge

Gloednieuw in Brugge, op een steenworp van 't Zand: Bar du Bonheur. In deze mooie, gezellige bar - met een groot én zonnig terras! - kom je voor lekkere wijn, een stevig streekbiertje en vooral tapas. De gezichten achter Bar du Bonheur zijn Karl en Marijke, die uit Oudenburg afkomstig zijn. Marijke is de dochter van een slager en dat zal je geweten hebben als je deze bar een bezoekje brengt. Tip: de zelfgemaakte droge worst combineren met een Brugse Zot. Smakelijk!