Carpaccio van coeur de boeuftomaten, gamba's en gemarineerde mozzarella

Carpaccio van coeur de boeuftomaten, gamba's en gemarineerde mozzarella

www.tendoele.be

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten

2 grote coeur de boeuf-tomaten

8 grote gamba’s

1 buffelmozzarella

4 el olijfolie, extra vierge

peper en zout

bieslook

boter


Voor de pesto:

1 bosje basilicum (spaar enkele blaadjes voor de afwerking)

75 g pijnboompitten

150 g olijfolie

75 g parmezaanse kaas

2 teentjes knoflook, gepeld

optioneel enkele blaadjes jonge spinazieBereidingswijze

Spoel de basilicum (bladeren en stengels) - rooster de pijnboompitten goudgeel in een braadpan. Vul een blender met de olijfolie, Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum en geroosterde pijnboompitten. Voeg eventueel enkele blaadjes schoongemaakte jonge spinazie toe voor een grasgroene kleur. Mix een 5-tal minuten fijn op een hoge snelheid.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje onderaan in de schil. Dompel ze kort onder in kokend water en koel ze af in ijswater zodra de schil begint te scheuren. Verwijder de schil en laat de tomaten drogen op keukenpapier.

Trek de buffelmozzarella in stukjes van ongeveer 2 cm groot. Kruid de kaasstukjes met peper en zout en marineer ze ongeveer 10 minuten in olijfolie. Pel de gamba’s, halveer de staarten en verwijder het darmkanaal. Spoel goed onder koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Snij de bieslook zo fijn mogelijk met een scherp mes.


Afwerken en schikken

Smeer enkele eetlepels pesto uit over de bodem van een koud bord. Snijd de tomaten flinterdun en schik ze in een waaier boven de pesto. Strooi de fijngesneden bieslook royaal over de tomaten. Verdeel de stukjes gemarineerde mozzarella boven de tomaten. Kruid de gambastaartjes met zout en peper (uit de molen) en bak ze kort in hete boter. Verdeel de gebakken gamba’s over de borden en werk af met met enkele druppels groene pesto. Garneer met enkele blaadjes basilicum.