Recept: Bloemkoolsoep

Recept: Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

SORDO



4 personen

Bereidingstijd: 40’


Benodigdheden: 


1 stengel citroengras

1 teentje look

1 ajuin

1 el fijngesneden gember

400 ml (1 blik) kokosmelk

1 bloemkool

1 el curry

1 el groentebouillon


Bereiding: 


Maak de bloemkool schoon en hou de mooiste blaadjes voor de soep. Fruit de grof gesneden ui samen met de gember en voeg er de curry aan toe. Stoof enkele minuten en voeg er de grof gesneden bloemkoolbladeren bij. Voeg een scheutje water toe en roer enkele minuten goed door. Voeg de bloemkool toe, stoof enkele minuten en voeg water toe tot de bloemkool bijna volledig onder staat. Voeg de groentebouillon toe. Snij de stengel citroengras in de lengte middendoor en voeg hem bij de soep. Zet het deksel op de pot. Neem het deksel van de pot wanneer de soep begint te koken en voeg de kokosmelk toe. Laat kort doorkoken en neem de pot van het vuur. Laat de soep 10 minuten rusten, zodat alle smaken goed kunnen mengen. Haal het citroengras uit de pot en mix de soep. Doe hierna de stengel citroengras opnieuw in de pot voor de smaak. Smakelijk!