9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

T - 10 days, beste mama's, papa's, oma's en opa's! Dan keert de rust (enigszins) terug in huis. Maar voor we zo ver zijn, moeten eerst nog enkele voorbereidingen getroffen worden in de aanloop naar het nieuwe schooljaar. Het vinden en binnenhalen van een originele, mooie, ergonomisch verantwoorde boekentas, hoort hierbij. En waarom niet meteen eentje van een lokale, Belgische designer? Wij zochten en vonden met groeiend enthousiasme 9 spetterende boekentas merken van eigen bodem, en delen die met plezier. Jouw queeste naar die perfecte tas eindigt... hier!


Jeune Premier - kwaliteit & design

Jij kiest resoluut voor kwaliteit, je telg wil dat zijn of haar boekentas stoer of hip oogt en kleuren niet schuwt. In die spirit zat Hélène Fransen in 2012 aan haar keukentafel en ontwierp de eerste boekentas van Jeune Premier. Ze zocht al langer naar de ideale match tussen een tas en haar zoon Ralph en besloot uiteindelijk zelf de handen uit de mouwen te steken. Het werd een exemplaar in lamsleder met een paddenstoel op en het oogstte instant succes op de speelplaats. Ondertussen gaan er jaarlijks 100 000 boeken- en reistassen over de toonbank, van Oostende, over Parijs tot in Seoul. Hélène en haar man Bruno runnen het label samen en doen momenteel 350 verkooppunten, verspreid over 15 landen aan. Met de rugzak from Belgium to the world, letterlijk!

Waar kopen? Onder andere bij: Lederwaren Danneels en Kidz Oostende.

Meer info? www.jeunepremier.be

(© beeld Jeune Premier)

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

Trixie - zacht & duurzaam

De oneindige fantasie van onze kleine rakkers is de inspiratiebron en drijvende kracht achter het Belgische baby- en kinderlabel Trixie. Boekentassen met de kop van een krokodil, een leeuw, een vos,... anything goes. Trixie kiest ook voor zachtheid en dat uit zich in de keuze aan stoffen en in het kleurengamma. Pastelgeel, zacht oranje en fris groen strelen je ogen en maken je kleintje blij. Het groene trekt zich bovendien nog verder door: de toekomst van de planeet en van onze kinderen ligt Trixie na aan het hart, daarom kiezen ze ook voor duurzame producten en uitsluitend organisch katoen. Lief voor je spruit, lief voor de aardbol!

Waar kopen? Onder andere bij: Kids on the Docks

Meer info: www.trixie-baby.com

(© beeld: Trixie Baby)

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

Kipling - oldschool en gepersonaliseerd

Jawel, Kipling leeft, Kipling was nooit helemaal weg en meer nog: Kipling is oldschool en hipper dan ooit. Droeg jij ook met trots een tas-met-aapje? Herbeleef je jeugd en stuur je kapoen naar school met een authentieke Kipling boekentas. De tassen zijn qua look helemaal up to date en besteden ook extra aandacht aan de veiligheid op weg van en naar school: lichtjes en reflecterende accenten ogen niet enkel stoer, ze zijn ook onontbeerlijk voor onze avontuurlijke en eigenzinnige koters. Je kan ze daarnaast ook (online) personaliseren met hun naam of initialen en je favoriete kleurencombi.

Waar kopen? Onder andere bij: Borsellino en Molders Schoenen - Mode

Meer info: www.kipling.com

(© beeld: Kipling)

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

Onnolulu - ecologisch en kleurrijk

Astronauten en pinguïns, seventies geïnspireerde prints en vrolijke kleurenpaletten en dat alles 100% Belgisch, eco en fair. Zo, als je nu nog niet overtuigd bent ... Onnolulu is familie van onder andere Froy & Dind en de tassen worden gemaakt van gerecycleerde PET flessen. Ze zijn aardig om te zien en voor het milieu. Je kan je dus helemaal guilt-free laten gaan: tas, bijpassende etui en turnzak! Ook je bankrekening zal niet al te hard protesteren, want Onnolulu is naast duurzaam ook ontzettend betaalbaar.

Waar kopen? Onder andere bij: F.A.A.M

Meer info: www.faamstore.com/onnolulu

(© beeld: F.A.A.M)

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

Enfant Terrible - accessoires met een hoekje af

We nemen hier even een loopje en gooien enkele gymtassen, pennenetuis en kaften in de ring, die te mooi zijn om niet te delen. Het jonge, Belgische Enfant Terrible valt dankzij de eigenzinnige ontwerpen in de smaak bij kids en ouders met gevoel voor humor en stijl. Een beer op een fiets, een gepimpte eenhoorn, een leeuw op rolschaatsen ... Heerlijk!

Meer info: www.enfantterrible.be

(© beeld: Enfant Terrible)

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

Lovely & Handy - ongekend en bemind!

Het artisanale en guitige merk Lovely & Handy heeft (nog) geen webshop of bakstenen winkel waar je terecht kan, maar dankzij de onderstaande site, kan je toch al een rugzakje scoren voor de prille kleuterjaren van je uk! De handgemaakte tasjes in te gekke prints - wormen in een bokaal! - bevatten tal van vakjes en zakjes, elk met een andere sluiting. Dit stimuleert de fijne motoriek van je kindje en is bovendien erg handig: geen gegrabbel en gezoek meer in wat soms op een bodemloze put lijkt!

Waar kopen? www.withbabylove.be

(© beeld: With Baby Love)

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

Own Stuff - duurzaam en herkenbaar

De kwalitatief hoogstaande boekentassen van # Own Stuff vallen op door hun uitgepuurde design en eenvoud. Gedurfde, effen kleurvlakken ondersteunen het klassieke ontwerp van de 'cartable' van weleer. Dit lederen exemplaar overleeft elke trap, val, weersomstandigheid en de integrale basisschool. Wellicht wordt het een erfstuk.

Waar kopen? Onder andere bij: Rima

Meer info: Facebook op # Own Stuff

(© beeld: Own Stuff)

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

K-bas - wat je zelf doet, doe je beter!

Ah ja. Welke ouder wil nu niet dat zoon of dochter een origineel en uniek exemplaar van een boekentas heeft? Het is bovendien erg handig om de tas tussen 25 anderen te herkennen en niemand gaat per ongeluk op wandel met de verkeerde. Met de stoffen, kits, tools en gebruiksaanwijzingen van K-bas ga je zelf aan de slag. K-bas komt van het Middelnederlandse "cabas" en wordt, verbasterd, nog steeds gebruikt: met "kabasse" of "caba" verwijzen we naar eender welke soort tas. Volg een workshop of koop je benodigdheden online in de webshop en ga aan de slag!

Meer info: www.k-bas.be

(© beeld: K-bas)

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!

Les Skewies - goed zot & hotter dan hot

De gekke bekken van het Brusselse Les Skewies lachen je toe vanop boekentassen, etuis en 'Krabbelaars', handige schoudertasjes voor on the road, die schetsboekjes en toebehoren herbergen! De seventies aandoende prints worden ja dan neen voorzien van het typerende Les Skewies-gezichtje en vallen meteen op. De tassen zijn wereldwijd, tot in Barnes & Nobles in NYC, verkrijgbaar en zijn erg gegeerd. Het eco-vriendelijke katoen werd bovendien geplastificeerd en is helemaal regenbestendig en afwasbaar. Fleurt jouw zoon of dochter dra de speelplaats op met deze opvallende boekentas?

Waar kopen? Onder andere bij: Toepi

Meer info: www.lesskewies.com

(© beeld: Les Skewies)

9 Belgische boekentas merken om mee uit te pakken dit schooljaar!