8x nieuwe shopping hotspots in Brugge

8x nieuwe shopping hotspots in Brugge

Vertigo – moderne mannenkleding met een extra touch

Noordzandstraat 34, 8000 Brugge, vertigomenswear.com

Na winkels in Waregem, Ieper en Sint-Martens-Latem strijkt Vertigo Menswear nu ook neer in Brugge. Dit is hét adres voor de moderne gentleman. Geen kleren van dertien in een dozijn hier! Naast de zorgvuldige verzamelde internationale topmerken, gaven uitbaters Philippe Janssens en Hélène Nottebaert een extra touch aan de nieuwe collectie: traditionele kleermakers gingen aan de slag met plaatselijke stoffen en materialen en zorgden voor duurzame, handgemaakte stukken. Leuke extra: geen tijd om naar de winkel te gaan? Wie dat wil kan thuis ook op maat gemaakt stijladvies krijgen van een personal shopper.

8x nieuwe shopping hotspots in Brugge

Marianne Vandenbussche – van stevig keramiek tot fijn poselein

Ezelstraat 67, 8000 Brugge, mariannevandenbussche.com

We bekennen: we hebben een zwak voor alles wat keramiek is. Helemaal terecht, zo blijkt nog eens als je binnenstapt bij Marianne Vandenbussche in haar gezellig pand in de Ezelstraat. Hier vind je niet alleen stevig keramiek om elke dag te gebruiken, maar ook fijn porselein. Voorzichtig mee om te gaan, want elk stuk is uniek en vertelt een eigen verhaal. Wij zijn fan van de objecten die verwijzen naar een onderwaterwereld met koralen en zeeanemonen. Een topper!

8x nieuwe shopping hotspots in Brugge

Stoffeerder en interieur&decoratie – terug als nieuw 

Ezelstraat 23, 8000 Brugge, vanhille-grubert.com

Brugge en ambachten, dat gaat samen zoals een zonsondergang en een glas rosé. Een perfecte combinatie. En het wordt al helemaal perfect als twee getalenteerde mensen elkaar vinden en besluiten om samen te werken. Meubelstoffeerder Jeffrey Vanhille en Deense designer Emilie Grubert sloegen de handen in elkaar en vormen sinds kort Vanhille Grubert. In hun atelier in de Ezelstraat herstellen en herstofferen ze designmeubelstukken uit het midden van de 20ste eeuw, maar je kan er evengoed terecht voor een nieuw en uniek meubelstuk, helemaal op maat gemaakt. Naast hun eigen stukken kan je er ook een heleboel internationale topmerken vinden. Niet alleen meubels trouwens, maar ook schapenvachten uit de Faroë-eilanden en geweefde sjaals. Leuk weetje: het logo van het atelier is gemaakt door de grootvader van Emilie, een Deense kunstenaar.

8x nieuwe shopping hotspots in Brugge

T-nuts - van hazel- tot walnoot

Ezelstraat 96, 8000 Brugge, tnuts.be

Diëtiste Ilse was al járen overtuigd van al het goede van noten. Toen de vader van haar man stopte met zijn bakkerij twijfelde ze niet. Ilse ging zelf aan de slag om haar eigen noten te branden. Met de noten, zelfgemaakte granola, graanrepen... vind je T-nuts al een tijdje op de markt in Oostkamp en op 't Zand. En sinds kort hoef je niet meer te wachten op de wekelijkse markt: spring gewoon eens binnen in haar gloednieuwe vaste stek in de Ezelstraat. Onze favoriet? De granola! Leuke extra: nootjes koop je hier ook per gewicht. Handig als je er niet veel nodig hebt voor een recept!

8x nieuwe shopping hotspots in Brugge

Harfi - het zuiden in Brugge

Ezelstraat 16, 800 Brugge, harfi.be

Morad en Marie, het koppel achter Harfi, hebben een missie: de duurzame, ambachtelijke producten die ze op hun reizen door Marokko tegenkwamen, een nieuwe toekomst geven. In hun winkel in het hartje van de Ezelstraat vind je glas, aardewerk, katoen, lederwaren, cosmetica, heel wat producten uit riet en hout, koper en wollen tapijten... Wedden dat je hier niet buiten kan stappen zonder een nieuw uniek stuk om je interieur een boost te geven?

8x nieuwe shopping hotspots in Brugge

Duka Moodstore - heerlijke conceptstore met een taartje

Wijngaardstraat 14, 8000 Brugge, duka-store.be

Als je maar even tijd hebt om door Brugge te slenteren, mag Duka Moodstore zeker niet op je route ontbreken. Na een lange carrière als schooldirecteur ging Katrien een nieuwe uitdaging aan. Zo werd Duka Moodstore geboren. En dit is niet zomaar een winkel! Hier kan je snuisteren tussen boeken, geurende handgemaakte zepen of keramiek op de kop tikken én dat allemaal terwijl je geniet van een heerlijk taartje van Madam Bakster. What's not to love? Bovendien zijn zo goed als alle kleren en merken die je hier kan kopen helemaal ecologisch verantwoord. Shoppen zonder schuldgevoel, dus. Een plek om helemaal geïnspireerd - en met een nieuwe outfit - weer buiten te stappen!

Billyjune - voor vrouwen met een stoer kantje

Dweersstraat 11a, 8000 Brugge, facebook

In de Dweersstraat, op een boogscheut van 't Zand, vind je sinds kort Billyjune. Je kan er terecht voor kleren van voornamelijk Scandinavische en Nederlandse merken. Er zijn ook schoenen en accessoires uit de juwelenlijn van de Brugse Martine Decoster. Ideaal voor - zoals uitbaatster Tatiana het zelf zegt - vrouwen en meisjes met een sunflower soul en rock'n'roll-eyes!