14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Charbon

Fine dining in regio Brugge! 

Inspirerende plek waar je met alle zintuigen kan genieten van een eigenzinnige keuken. De concepten variëren van lunch tot seizoensmenu, Breek De Week spaghetti op woensdag, Vegan Thursday en Lazy Sunday. Rumor has it de 'Char-brunch'-formule op zondag is lanceringsklaar voor de herfst!


Kasteelstraat 9, 8755 Ruiselede, 051 81 51 52, restaurantcharbon.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Eethuis Transvaal

Passie. Charme. Beleving.

Bij Eethuis Transvaal draait alles rond de combinatie passie, charme en beleving. Al vijf jaar een vaste waarde, en dankzij de recente renovatie nog aantrekkelijker! Hier kom je om ongedwongen te tafelen, met vrienden of familie of in groep (tot 24 personen). Chef Stefaan Dekerf tovert Frans-geïnspireerde gerechten - met wereldse toetsen - de keuken uit, steeds met een twist. Wie houdt van afwisseling kan hier maandelijks zijn voeten onder tafel schuiven: het menu verandert elke maand. En dankzij de glimlach van gastvrouw Aaike Vanhove voelt iedereen hier zich meteen thuis. Ideale plek voor een snelle lunch of een uitgebreid(er) diner (3 of 4 gangen, met of zonder dranken). Het prachtige terras én de privéparking maken dit plaatje helemaal af! 

Sijslostraat 127, 8020 Ruddervoorde, 050 70 81 91, eethuistransvaal.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

De Nieuwe Lekkerbek

Very accommodating, friendly staff! 

Geniet hier van een uitgebreide kaart, vol dagverse gerechten uit de doorlopende keuken, lekker en verzorgd, in een ongedwongen sfeer. Dertig jaar ervaring in de streek, dat laat zich proeven.  

Tieltstraat 29, 8755 Ruiselede, 051 68 75 39, denieuwelekkerbek.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

d'Afspanning

In een nieuw jasje

De uitbaters toverden een historisch gebouw om tot een hedendaagse bistro/resto met een verse, eigenzinnige keuken. Geniet van een verfijnde keuken in een gezellige omgeving.

Bloemendalestraat 2, 8730 Beernem, 050 68 38 87, afspanning.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Noord57

Lekker en lokaal

Merkbaar anders. Gezond. Puur natuur. Noord 57 keert terug naar de essentie van de ingrediënten. En net daarin schuilt de kracht van hun keuken. Chef Joke Sap en Jo Lormans brengen een uniek foodconcept dat verder gaat dan een mooi en smakelijk bord. Lekker en lokaal is hun biotoop. Met verfijning brengen zij een bijzondere, gezellige en culinaire meerwaarde.

Aartrijkestraat 57, 8820 Torhout, 0476 89 01 45, noord57.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Brus

Family First     

Broer en zus (samen 'Brus') verwelkomen je in hun fijn eethuisje voor het ontbijt en de lunch. Bij mooi weer kan je een plekje kiezen op het zonnige terras.

Stationsstraat 23, 8470 Gistel, 059 44 16 44, brusgistel.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Norda

Food to share

Een gezellige zaak in Tielt waar je terecht kan voor 'apéro, bites, lounge & coffee'. Alle bites zijn ook als kindergerecht te verkrijgen. Geniet van je drankje in het interieur in Scandinavische stijl of bij mooi weer op het leuke terras met een mooi speeltuintje.

Krommewalstraat 54, 8700 Tielt, 051 80 77 80, norda.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Floris

Go Local

Een creatieve, hedendaagse keuken met genereuze gerechten, gebaseerd op eersteklasproducten van bij ons.

Gistelse Steenweg 520, 8200 Sint-Andries, 050 73 60 20, florisrestaurant.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Ter Leepe

Een vernieuwende keuken

Kristof Marrannes startte in het ouderlijke restaurant “Ter Leepe”, al meer dan 30 jaar een begrip in Zedelgem en omgeving. Hij bracht direct vernieuwing in de zaak en nog geen jaar later had hij een onderscheiding op zak: laureaat van de Zilveren Pollepel 2006, een wedstrijd voor jong talent. Inmiddels is Ter Leepe bekroond met een Michelinster. De waardering voor zijn kookkunsten is er sindsdien niet op achteruitgegaan. Dit komt omdat hij zich in de kijker werkt met een inventieve, bewerkelijke, maar evenwichtige keuken waarin nieuwe technieken hun plaats vinden.

Torhoutsesteenweg 168, 8210 Zedelgem, 050 20 01 97

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Tête Pressée

Waar eenvoud siert

Tête Pressée vertaalt nostalgie in een eigenzinnig eetconcept. Samen eten aan een lange tafel, in een open keuken. Tête Pressée is genieten van goed eten en van samenzijn, want eten mag ook gezellig zijn. Die ongedwongen huiselijke sfeer van weleer beleef je aan tafel bij Lien en Pieter. Hij werkt het liefst met producten van leveranciers uit de buurt. Puur. Dagvers. Kwaliteits­producten die artisanaal worden gekweekt en geteeld of gevangen. Tête Pressée is een be­wus­te keuken. Het is herkenbare gastronomie, lekker authentiek, een beetje bruut maar eerlijk tot op het bot. Omdat eenvoud siert.

Koningin Astridlaan 100, 8200 Sint-Michiels, 0470 21 26 27 , tetepressee.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Alain Meessen

Kom tot rust

Gastronomisch genieten in een aangenaam, tijdloos interieur met zachte tinten. Lederen zetels en een mooi gedekte tafel met linnen en zilver bestek. Of op een mooie zomerdag op het terras in een oase van groen en rust. De keuken is gebaseerd op de klassieke keuken, maar hedendaags gebracht door toevoeging van nieuwe tendensen qua smaak, presentatie en structuren.

Bruggestraat 259, 8730 Oedelem, 050 36 37 84, alainmeessen.be

14 heerlijke hotspots in het Brugse Ommeland

Robette’s

Things to share

Een eerbetoon aan de voormalige uitbaters van het pand, Robert en Mariëtte. Dochter en kleindochter doopten het om tot Robette's, met een warm interieur en een eigenzinnige keuken door chef Jan. De gerechtjes deel je met je tafelgenoten. 

Knesselarestraat 182, 8730 Oedelem, 050 78 08 46,

robettes.be

Restaurant Pur Sang

Op de grill

Pur Sang is het nieuwe concept van de uitbaters Sabine & Michel. Na 20 jaar in Ten voute was het tijd voor een nieuw verhaal. Een hippe & trendy zaak waar de klanten centraal staan. Waar er plaats is voor een goede tijd met vrienden om 100% te genieten en te onthaasten met overheerlijke cocktails, tapas en de beste vleesgerechten 'op de grill'. Specialiteit van het huis is de Mibrasabereiding van vleesgerechten: het grillen van vlees in een houtskooloven, wat voor een unieke smaak zorgt.

Legeweg 177, 8020 Oostkamp, 050 67 65 65, restaurant-pursang.be

Eethuis Mint

Voel je thuis

Mikey en Petit verwelkomen je in hun eethuis Mint zoals in hun eigen woonkamer. Eerlijke producten dragen ze hoog in het vaandel. Hun motto: 'Wie doet wat ie graag doet, werkt geen dag in z'n leven!'.

Gistelsteenweg 278, 8490 Jabbeke, 050 81 10 81, eethuismint.be