S.M.A.K.


Citadelpark, 9000 Gent

+32 9 221 17 03
museum.smak@gent.be
www.smak.be

musea tentoonstellingen
 • Museum voor Schone Kunsten Gent (0.14869815139917322 km)

  In het Museum voor Schone Kunsten Gent ontdek je 400 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst. Middeleeuwse meesters hangen er naast impressionisten, surrealisten of modernisten. En met namen als Ensor, Minne en Permeke is ook de Belgische kunst ruim vertegenwoordigd. Je kan in het museum bovendien de restauratoren van het Lam Gods live aan het werk zien. De museumshop, het restaurant en de programmatie met ruimte voor actuele kunst maken het MSK tot een levendige plek waar je makkelijk een paar uren kan doorbrengen, omringd door schoonheid.

 • Mub'art (0.14876090993388624 km)

  Hedendaags Belgisch-Franse keuken, in het MSK (Citadelpark), met een prachtig terras. Ontwaken met lekkere koffie, genieten van de daglunch, à la carte of een snelle snack. Vrijdag- en zaterdagavond open als restaurant, met een focus op lokale seizoensgroenten en top-wijnen. Probeer zeker het huisbier L'Arogante.

 • Dun Huang Asian Food Store (0.21704381702183648 km)

  Zin in Aziatisch? Hier vind je alles! Verse groenten, producten en specialiteiten uit China, Japan, Korea en Thailand. Hapjes, snacks, noodles, keukenmateriaal en superbe sake en thee. Topspot!

 • The Hamptons cocktail bar (0.21819831546907695 km)

  Lekker genieten van Amerikaanse klasse met verfijnde cocktails: ambachtelijk gemaakt met huisgemaakte siropen, sappen en premium spirits, kwaliteitschampagne en -wijn. Vanaf zomer 2019, ook in de prachtige tuin! De bar en tuin zijn bovendien te huur voor privé events.

 • Alix - Table & Jardin d’Amis (0.22333963494319228 km)

  Bij Alix is het gezellig, gemoedelijk, groen – ideaal om aangenaam gezelschap te ontvangen. Alle gerechten worden er huisgemaakt en zijn bereid met verse ingrediënten, specerijen en kruiden, steeds volgens het seizoens- en marktaanbod! Alix, dat is koken en praten, proeven en lachen, ruiken en genieten, en bovenal samenzijn. Van woensdag t.e.m. vrijdag kan je er lunchen (het hele jaar), van donderdag tot en met zaterdag dineren (november t.e.m. maart). Op zondag kan je er brunchen, tijdens de zomermaanden zelfs tijdens een picknick in de tuin: ontvang je picknickmandje, kies een plekje in het gras of op het terras, en schuif aan bij het buffet in de serre. Is het restaurant niet open, dan kan je er terecht met een privé-groep vanaf 15 personen voor een brunch, een afternoon tea of een sharing dinner. De prachtige stadstuin kan je dan weer afhuren voor een trouwpartij, babyborrel, of ander feest of evenement. Alix verzorgt de catering en legt haar gasten uitgebreid in de watten. Organiseer je liever iets thuis of op het werk, dan kan je gerechten afhalen, of Alix komt het feest op jouw locatie tot in de puntjes verzorgen!

 • S.M.A.K. - Gent
Het S.M.A.K. toont een overzicht van de ontwikkelingen in de nationale en internationale kunst van 1945 tot nu. Op landelijk niveau is het S.M.A.K. hét toonaangevende museum voor actuele kunst, op internationaal vlak dat van de uitdager, de opiniemaker.