Cafe Theatre


Schouwburgstraat 7, 9000 Gent

09 265 05 50
info@cafetheatre.be
www.cafetheatre.be

Facebook Instagram

terras kindvriendelijk take away cadeaubonnen wifi huisdieren toegelaten airco vegetarisch wereldkeuken Franse keuken Belgische keuken ontbijt lunch diner dessert cocktailbar koffiehuis wijnbar bier bakker/patisserie soep salade visrestaurant vleesrestaurant apero brasserie restaurant delicatessen streekproducten taartjes lactosevrij vieruurtje seizoensgebonden
 • Vlaamse Opera (0.025060450341735832 km)

  De Vlaamse Opera rekent het tot haar taak om als enige opera-instelling van de Vlaamse Gemeenschapopera als volwaardig muziektheater aan te bieden waarin voor onze tijd relevante thema's aan bod komen via deels nog onbekend en deels bekend repertoire dat op een originele manier in een hedendaagse theateresthetiek gebracht wordt; daarnaast concerten met een belangrijk vocaal accent te brengen, recitals en lunchconcerten; hiervoor een zo groot mogelijke weerklank te vinden bij publiek en media in binnen- en buitenland; het genre “opera” levend te houden en te verrijken en het bestaande publiek voor deze kunstvorm uit te breiden.

 • Handelsbeurs (0.038243753383448556 km)

  De Handelsbeurs presenteert een brede waaier aan muziek: van klassiek en hedendaags, over jazz en wereldmuziek tot rock en pop. Deze unieke, internationale concertprogrammering weet een breed geïnteresseerd publiek te boeien die er artiesten in een ideale setting kan beleven. De Handelsbeurs is gehuisvest in een historisch gebouw op de Gentse Kouter. Naast de foyer en concertzaal heeft ook Brasserie Ha’ er haar stek. Ha’ verzorgt lunch en ontbijt, en doet de bar tijdens concerten en Foyer Matinee – de zondagse klassieke of jazzconcerten met aperitief.

 • Opera - Ballet Vlaanderen Gent (0.040332925538876255 km)

  Ontdek opera en ballet 2.0 achter de historische façade Opera en Ballet Vlaanderen brengen in Gent internationaal bekroonde producties. Oude meesters maar ook nieuwe creaties. Opera die relevant is en eigentijds, ballet dat alle registers van de dans opentrekt en een pleiade van boeiende choreografen belicht. Welkom in een huis waar je talent uit jeer de wereld, kunstenaars, ontwerpers en verrassende namen treft. Schouwburgstraat 3, 9000 Gent Info & Tickets: 070 22 02 02 of www.operaballet.be

 • Revue (0.04503997821207332 km)

  Nieuwe brasserie met 12-tot-22u een wereldse keuken, small & big plates vol lekkers, wijnen en ground koffie in een ongedwongen dolce vita sfeer. Met tweede terras aan de waterkant, topadresje.

 • Le Homard Rouge (0.04928421167229698 km)

  Een niet te missen lunch- of dinerhalte als u een dagje Gent culinair in stijl wil beleven of afsluiten. In deze betoverend-romantische setting in de kelder van een oud herenhuis, wordt u verrast door een lekker feest met al het beste wat de zee te bieden heeft, van scheermesjes tot heerlijk verse oesters. Summum is en blijven echter de talloze kreeftbereidingen, het signatuurgerecht van dit restaurant. Met grote zorg en respect voor het product. Grote troeven zijn niet enkel de mooie ligging vlakbij de opera en de aanlegsteiger voor bootjes, maar de ruime publieke parking (Savaanstraat), op amper 5’ stappen. ‘s Zomers genieten op het idyllisch terras en ‘s winters in de sfeervolle 17de-eeuwse kelder. Wedden dat u Gent nog nooit zo beleefd heeft?

 • Cafe Theatre - Gent
 • Cafe Theatre - Gent
 • Cafe Theatre - Gent
Kosmopolitische brasserie van niveau met wervelende ambiance. Fantasievolle kaart met bekende klassiekers die een hedendaagse twist kregen, en enkele wereldgerechten. Absolute hotspot: de klassevolle bar.