Botaniq


Kapucijnenvoer 48, 3000 Leuven

016 22 23 17
info@botaniq.be
www.botaniq.be

lunch diner restaurant
  • Bar Berlin (0.2855094430996377 km)

    Coole Berlineske koffiebar. In een mix van vintage en strakke accenten, is het 7/7 genieten van de lekkerste brews. En op zondag BrunchBerlin een collectie van mediterrane en home made lekkernijen.

  • Swartehond (0.3211109579786815 km)

    Vlakbij het prachtige Joris Helleputteplein vond Swartehond de ideale locatie om iedereen te laten genieten van een kopje superbe koffie en broodnodige rust, weg van de dagelijkse city-buzz. Kom hier chillen, samen met vrienden en familie en geniet van aroma, smaak of in alle sereniteit voor een fijn zen-moment.

  • Rawette (0.35060231684438536 km)

    Sinds 1979 vind je hier het meest prestigieuze, uniek tweedehandsaanbod-met-een-tikje-geschiedenis of de nieuwste hype aan een zeer degelijke prijs. Belgische merken zijn altijd voorradig. Mooi aanbod aan trendy accessoires.

  • Luz de Lux (0.35234504088639623 km)

    Denk aan het zwierige Barcelona met pittige en scherp geselecteerde stukken. Eindeloos te combineren tot ultravrouwelijke, comfortabele outfits. Van casual over city-chique tot gesofistikeerd. Luxe voor iedereen.

  • Improvisio (0.35431389594932905 km)

    Schitterend pand met een sociaal geïnspireerde filosofie. Hier tafelt u als een prins(es). Tijdens de zomermaanden idyllische binnenterrassen waar u het bruisende Leuven even kunt achterlaten. Eerlijke gerechten, seizoens- en streekgebonden met veel aandacht voor pure smaak. Ook beschikbaar voor (kleine) seminaries, familie- en personeelsetentjes of een barbecue. Troef? Hun streekproduct Musa Lova, een ambachtelijke bananenlikeur.

  • Botaniq - Leuven
Peter Collen zijn restaurant annex expositieruimte is gelegen in de vroegere conciërgewoning van de vlakbij gelegen Leuvense botanische tuin. Met op zijn palmares een paar absolute toppers waaronder De Karmeliet (Brugge), nadien 5 jaar Londen, waar hij werkte bij o.a. Marco Pierre White (Oak Room) en Pierre Koffmann (Tante Claire). Peter reisde ook mee met het Jaguar Racing Team als chef voor de formule 1 piloot, Eddy Irvine en zijn entourage. Terug in België startte hij brasserie National op in de Antwerpse Modenatie. Hij houdt zijn kaart bewust beperkt, dit ten goede van dagverse producten. De botanische tuin is daarbij een mooi inspiratiebron. Bij mooi weer is het rustig tafelen op het terras in de ommuurde tuin.